Forum Mazurski OTS
[Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Wątek: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje (/showthread.php?tid=18470)

Strony: 1 2

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 20-03-2016

(18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa Smile
skrypt jak najbardziej dobry, ale Nrated (pewnie celowo) nie wspomniał, że trzeba tam parę rzeczy zmienić jeżeli zmieniasz arenkę

"celowo"?  Nic aktualnie nie zarabiam na blackd, ani nie czerpie z niego żadnych korzyści w grze, więc to trochę obraźliwe określenie.
Nie podałem żadnych dodatkowych informacji, bo ktoś kto się na tym nie zna dodatkowo będzie miał tylko mętlik w głowie.
Natomiast osoby, które w wystarczającym stopniu znają się na blackd będą wiedzieli jak to zmienić na własną rękę.

@top
Nick mówi sam za siebie. Typowy Seba to troll, więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby brać jego wypowiedź na poważnie Tongue

Pozdrawiam

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - eM PeGo - 20-03-2016

(18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa Smile
skrypt jak najbardziej dobry, ale Nrated (pewnie celowo) nie wspomniał, że trzeba tam parę rzeczy zmienić jeżeli zmieniasz arenkę

A ty z debil czy z policji? Pojebana "Ekipo" i za to nie ma warna? To jest potencjalne prowokowanie do bójki żeby załatwić to ustawką... 5 vs 5 i tyle. Nie da się powiedzieć normalnie? Sam Danka widziałeś...

@@Edit
Boże XDDD Skąd ja to wziąłem Ahahahaha! Troche za dużo wypiłem sorawka Tongue

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Palleq - 20-03-2016

(20-03-2016, 20:07:00)Nrated napisał(a):

"celowo"?  Nic aktualnie nie zarabiam na blackd, ani nie czerpie z niego żadnych korzyści w grze, więc to trochę obraźliwe określenie.
Nie podałem żadnych dodatkowych informacji, bo ktoś kto się na tym nie zna dodatkowo będzie miał tylko mętlik w głowie.
Natomiast osoby, które w wystarczającym stopniu znają się na blackd będą wiedzieli jak to zmienić na własną rękę.

@top
Nick mówi sam za siebie. Typowy Seba to troll, więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby brać jego wypowiedź na poważnie Tongue

Pozdrawiam

chodziło mi raczej o to, żeby trochę zmusić do myślenia ludzi którzy by chcieli tylko ctrl+c, ctrl+v i tyle ;p a pozmieniać trzeba warunki i $_inarena$ oraz $_outarena$ przy zmianie arenek Smile
(20-03-2016, 20:30:58)eM PeGo napisał(a):

A ty z debil czy z policji? Pojebana "Ekipo" i za to nie ma warna? To jest potencjalne prowokowanie do bójki żeby załatwić to ustawką... 5 vs 5 i tyle. Nie da się powiedzieć normalnie? Sam Danka widziałeś...

jakie prowokowanie do bójki?XD i nie wiem kto to Danek. także... nie ćpaj więcej ;f

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maska25251 - 15-09-2016

jak sprawdzic daną dzwignie X i Y
np. bym chcial innego mobka  i inna dzwignie zmienic to jak sprawdzic X i Y dzwigni????

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maska25251 - 15-09-2016

witam mam taki problem ze wersia 36.9 nie czyta mi ip po prostu odpalam wersje 36.9 i wcale nie wczytuje servera jak by ip chnger nie dzialal da sie cos z tym zrobic?????

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Virus - 15-09-2016

@Maska25251
Do tego masz dział "Pomoc", a nie odświeżasz stare wątki ;p
#edit
A do tego mogłeś edytować pierwszy post i dopisać ;p

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 30-09-2016

Już się tym raczej nie zajmuję ; d Pamiętaj, żeby używać najzwyklejszego clienta 7.6 od cipsoftu

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Zajkovski - 11-10-2016

Czy istnieje cos takiego jak zmienna $playeronscreen$? Bardzo mi to potrzebne ;x

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Seven - 11-10-2016

zmienna $monsteronscreen$ pokazuje rowniez graczy

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wiedzmin - 15-11-2016

Siema, jak wyciagnac hexa na to zeby stawal na plytce i wchodzil na arene?

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - czesiu273 - 28-02-2018

Witam,
W jaki sposób można zrobic, aby bot, po zabiciu X ilosci potworów powrócił do temple?
Powrót do temple sam ogarne, ale proszę o pomoc w napisaniu warunku NP po zabiciu 150 Gase gotolinescript X.

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Mr Dragi - 15-03-2018

Zrobcie nowy poradnik do MBP i Zordian Seta , bo ciezko co niektorym to ogarnac xDD

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 22-03-2018

(28-02-2018, 18:59:58)czesiu273 napisał(a): Witam,
W jaki sposób można zrobic, aby bot, po zabiciu X ilosci potworów powrócił do temple?
Powrót do temple sam ogarne, ale proszę o pomoc w napisaniu warunku NP po zabiciu 150 Gase gotolinescript X.

Nie pamiętam jak to wygląda, ale zapewne najłatwiej będzie w events liczyć wystapienia danej wiadomości (Loot of xxSmile
jeśli wystąpi taka wiadomość to w action robisz przykładowo coś takiego:

Kod:
exiva _gase = $numericalexp:{$_gase$} + 1$

czyli przy każdym wystąpieniu tej wiadomości(zabiciu mobka) zmienna _gase będzie zmieniała wartość na +1
do tego dajesz jakies iftrue w skrypcie cave lub condach (zależy jak zrobionego masz skrypta)  z warunkiem

Cytat:if $_gase$ => 150 goto $nlineoflabel:jakis_label$

To całkowite przykłady : P nie pamiętam już dokładnie jak wyglądał syntax w blackd...wszedłem na starego maila i zauważyłem, że na forum są jakieś pytania. Postaram się tu czasem zaglądać

@down
Dokładnie! Poprawie to też u siebie w  poście

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Banneq - 22-03-2018

@up
Bardzo dobry pomysł, spróbowałem coś takiego zrobić. Jednakże zamiast zinkrementować wartość, to dodaje do zmiennej stringa " + 1", tak jakby cała zmienna była ciągiem znaków, a nie liczba rzeczywistą. Czy da się w blackd z góry ustalić typ zmiennej czy "inteligenty" system sam go określa?

@edit
To co napisał Nrated
Cytat:exiva _gase = {$_gase$} + 1
działa chyba dla ciągów znaków. Na liczbach rzeczywistych czy też całkowitych trzeba działać na $numericalexp:A(+ - / *)B$. Dla przykładu poprawny zapis inkrementacji zmiennej typu integer:
Kod PHP:
exiva _tasker $numericalexp:{$_tasker$}+1

Tasker działa Smile

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Freo - 05-08-2018

link z przerobionym blackd wygasł proszę o aktualizację w miarę możliwości

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 14-08-2018

(05-08-2018, 0:26:09)Freo napisał(a): link z przerobionym blackd wygasł proszę o aktualizację w miarę możliwości

Zaktualizowałem link

Powodzenia : )

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - buddy - 14-08-2018

Undecided Idea Bardzo przydatne.........

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - buddy - 21-08-2018

nie dziala mi instalka nie moge zainstalowac tego przerobionego blacka czemu?> wyskakuje ips.txt is missing ktos pomoze?

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Ulthar - 21-08-2018

@up nie pisz posta pod postem - warn
P.S odpowiedzialem na to pytanie na SB.

RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - wisnia742 - 17-01-2020

Drogi Panie Nrated. Pozwalam sobie odświeżyć ten temat w nadziejii, że gdzieś tam pojawi się panu "powiadomienie" na mailu. I zadaję sobie sprawę, że szanse są minimalne, że Pan to odczyta, lecz warto spróbować.

Mianowicie, czy jest możliwość naprawienia zmiennej $mysoulpoints$. Obecnie ciągle zwraca wartość "100". Po obecnych zmianach jakie zafundowała nam administracja (zwiększenie kosztów czarów) czary za soule stały się bezużyteczne. Wiele osób grających obecnie z chęcią skorzystałaby z możliwości używania zmiennej $mysoulpoints$

I dodatkowe pytanie, czy jest możliwość zaimplementowania opcji załadowania plików z folderu autoload. Chodzi o to, by przy edycji plików w folderze autoload nie trzeba było restartować całego blackd.