![]() |
|
[Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje (/showthread.php?tid=18470) Strony:
1
2
|
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 20-03-2016 (18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa "celowo"? Nic aktualnie nie zarabiam na blackd, ani nie czerpie z niego żadnych korzyści w grze, więc to trochę obraźliwe określenie. Nie podałem żadnych dodatkowych informacji, bo ktoś kto się na tym nie zna dodatkowo będzie miał tylko mętlik w głowie. Natomiast osoby, które w wystarczającym stopniu znają się na blackd będą wiedzieli jak to zmienić na własną rękę. @top Nick mówi sam za siebie. Typowy Seba to troll, więc nie widzę powodu dla którego ktoś miałby brać jego wypowiedź na poważnie ![]() Pozdrawiam RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - eM PeGo - 20-03-2016 (18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa A ty z debil czy z policji? Pojebana "Ekipo" i za to nie ma warna? To jest potencjalne prowokowanie do bójki żeby załatwić to ustawką... 5 vs 5 i tyle. Nie da się powiedzieć normalnie? Sam Danka widziałeś... @@Edit Boże XDDD Skąd ja to wziąłem Ahahahaha! Troche za dużo wypiłem sorawka
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Palleq - 20-03-2016 (20-03-2016, 20:07:00)Nrated napisał(a):(18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa chodziło mi raczej o to, żeby trochę zmusić do myślenia ludzi którzy by chcieli tylko ctrl+c, ctrl+v i tyle ;p a pozmieniać trzeba warunki i $_inarena$ oraz $_outarena$ przy zmianie arenek ![]() (20-03-2016, 20:30:58)eM PeGo napisał(a):(18-03-2016, 15:00:35)Palleq napisał(a): Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa jakie prowokowanie do bójki?XD i nie wiem kto to Danek. także... nie ćpaj więcej ;f RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maska25251 - 15-09-2016 jak sprawdzic daną dzwignie X i Y np. bym chcial innego mobka i inna dzwignie zmienic to jak sprawdzic X i Y dzwigni???? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maska25251 - 15-09-2016 witam mam taki problem ze wersia 36.9 nie czyta mi ip po prostu odpalam wersje 36.9 i wcale nie wczytuje servera jak by ip chnger nie dzialal da sie cos z tym zrobic????? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Virus - 15-09-2016 @Maska25251 Do tego masz dział "Pomoc", a nie odświeżasz stare wątki ;p #edit A do tego mogłeś edytować pierwszy post i dopisać ;p RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 30-09-2016 Już się tym raczej nie zajmuję ; d Pamiętaj, żeby używać najzwyklejszego clienta 7.6 od cipsoftu RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Zajkovski - 11-10-2016 Czy istnieje cos takiego jak zmienna $playeronscreen$? Bardzo mi to potrzebne ;x RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Seven - 11-10-2016 zmienna $monsteronscreen$ pokazuje rowniez graczy RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wiedzmin - 15-11-2016 Siema, jak wyciagnac hexa na to zeby stawal na plytce i wchodzil na arene? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - czesiu273 - 28-02-2018 Witam, W jaki sposób można zrobic, aby bot, po zabiciu X ilosci potworów powrócił do temple? Powrót do temple sam ogarne, ale proszę o pomoc w napisaniu warunku NP po zabiciu 150 Gase gotolinescript X. RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Mr Dragi - 15-03-2018 Zrobcie nowy poradnik do MBP i Zordian Seta , bo ciezko co niektorym to ogarnac xDD RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 22-03-2018 (28-02-2018, 18:59:58)czesiu273 napisał(a): Witam, Nie pamiętam jak to wygląda, ale zapewne najłatwiej będzie w events liczyć wystapienia danej wiadomości (Loot of xx ![]() jeśli wystąpi taka wiadomość to w action robisz przykładowo coś takiego: Kod: exiva _gase = $numericalexp:{$_gase$} + 1$czyli przy każdym wystąpieniu tej wiadomości(zabiciu mobka) zmienna _gase będzie zmieniała wartość na +1 do tego dajesz jakies iftrue w skrypcie cave lub condach (zależy jak zrobionego masz skrypta) z warunkiem Cytat:if $_gase$ => 150 goto $nlineoflabel:jakis_label$ To całkowite przykłady : P nie pamiętam już dokładnie jak wyglądał syntax w blackd...wszedłem na starego maila i zauważyłem, że na forum są jakieś pytania. Postaram się tu czasem zaglądać @down Dokładnie! Poprawie to też u siebie w poście RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Banneq - 22-03-2018 @up Bardzo dobry pomysł, spróbowałem coś takiego zrobić. Jednakże zamiast zinkrementować wartość, to dodaje do zmiennej stringa " + 1", tak jakby cała zmienna była ciągiem znaków, a nie liczba rzeczywistą. Czy da się w blackd z góry ustalić typ zmiennej czy "inteligenty" system sam go określa? @edit To co napisał Nrated Cytat:exiva _gase = {$_gase$} + 1działa chyba dla ciągów znaków. Na liczbach rzeczywistych czy też całkowitych trzeba działać na $numericalexp:A(+ - / *)B$. Dla przykładu poprawny zapis inkrementacji zmiennej typu integer: Kod PHP: exiva _tasker = $numericalexp:{$_tasker$}+1$ Tasker działa
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Freo - 05-08-2018 link z przerobionym blackd wygasł proszę o aktualizację w miarę możliwości RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 14-08-2018 (05-08-2018, 0:26:09)Freo napisał(a): link z przerobionym blackd wygasł proszę o aktualizację w miarę możliwości Zaktualizowałem link Powodzenia : ) RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - buddy - 14-08-2018 Bardzo przydatne.........
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - buddy - 21-08-2018 nie dziala mi instalka nie moge zainstalowac tego przerobionego blacka czemu?> wyskakuje ips.txt is missing ktos pomoze? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Ulthar - 21-08-2018 @up nie pisz posta pod postem - warn P.S odpowiedzialem na to pytanie na SB. RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - wisnia742 - 17-01-2020 Drogi Panie Nrated. Pozwalam sobie odświeżyć ten temat w nadziejii, że gdzieś tam pojawi się panu "powiadomienie" na mailu. I zadaję sobie sprawę, że szanse są minimalne, że Pan to odczyta, lecz warto spróbować. Mianowicie, czy jest możliwość naprawienia zmiennej $mysoulpoints$. Obecnie ciągle zwraca wartość "100". Po obecnych zmianach jakie zafundowała nam administracja (zwiększenie kosztów czarów) czary za soule stały się bezużyteczne. Wiele osób grających obecnie z chęcią skorzystałaby z możliwości używania zmiennej $mysoulpoints$ I dodatkowe pytanie, czy jest możliwość zaimplementowania opcji załadowania plików z folderu autoload. Chodzi o to, by przy edycji plików w folderze autoload nie trzeba było restartować całego blackd. |