![]() |
|
FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania v2.0 - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania v2.0 (/showthread.php?tid=11042) |
FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania v2.0 - Diablo - 11-07-2011 1. Jakie sa dane serwera? ip: mazurskiots.pl, strona: http://www.mazurskiots.pl/7.6/index.php , port: 7171 2. Chce kupic domek, jak to zrobic? Wolne domki mozna kupic poprzez licytacje, ktore organizuje ekipa OTS'a, tj. GM'owie, Senior Tutorowie. Licytacje sa ustalane kilka godzin/dni wczesniej. Domki mozna rowniez kupowac kupowac od graczy, poprzez akt 3. Dostalem nieslusznego bana, co robic? Jesli rzeczywiscie dostales nieslusznego bana napisz wniosek na forum w dziale skargi zazalenia oraz opinie, poprzyj to mocnymi dowodami (o ile takie masz), opisz dokladnie sprawe oraz przedstaw dlaczego ten ban jest niesluszny 4. Kupilem pacca sms'em, ale nie przychodzi mi kod zwrotny, co robic? Poczekaj spokojnie, odczekaj kilka minut - moze sms przyjdzie z opoznieniem. Jezeli sms nie przyjdzie to napisz reklamcje do serwisu dotpay.pl. 5. Do czego sluzy Report Rule Violation (ctrl + r)? Co mam na nim zglaszac? Report Rule Violation polega na komunikowaniu sie gracza z ekipa serwera, mozna poprzez niego zglosic wszelkie powazne bledy gry, zawiadomic ekipe o np. wykorzystywaniu bugow przez innych graczy, uzywaniu botow, nadmiernym przeklinaniu na kanalch publicznych, porozmawiac z jakims czlonkiem ekipy do ktorego mamy sprawe. 6. Moja postac zostala skradziona, nie moge na nia wejsc, co robic?! Przedstaw swoja sprawe na e-mail (mazurskiteam@wp.pl) ekipy mazurka lub poprzez funkcje KONTAKT na stronie glownej serwera. Opisz dokladnie sprawe, jesli bedzie trzeba wyslij wszystkie dane do konta. Ekipa mazurka ma tylko JEDEN adres e-mail, jest nim mazurskiteam@wp.pl, nie dajcie sie oszukac. 7. Nie podoba mi sie moj nick, czy moge go zmienic? Namelocki dostaje sie za nieprawidlowe nicki, jesli masz poprawny nick nie ma szans, zebys otrzymal namelocka. 8. Dostalem namelocka, jak mam zmienic nick? Wejdz na strone glowna OTS'a, zaloguj sie na swoje konto, kliknij zakladke 'zmien nick', nastepnie wybierasz na ktorej postaci masz namelocka i klikasz 'namelock'. 9. Chcialbym pomoc serwerowi w rozwoju, jak moge to zrobic? Znajdujac rozne bledy, niedociagniecia serwera. Wspomoc serwer mozesz takze wysylajac przelew/sms na premmium account. 10. Co to jest spam? Jak mam go uniknac? Spam to powtarzanie tego samego tekstu w krotkich odstepach czasowych, reklamowanie czegos, wysylanie do kogos niechcianej tresci. Jesli chcesz uniknac spamu po prostu pisz tekst w odstepach czasowych, nie wysylaj do kogos niechcianego tekstu, oraz niczego nie reklamuj. 10. Jakie mozliwoscie daje konto PACC? Konto premium daje mozliwosci podrozowania po nowych wyspach, mozliwosc zrobieniu nowych questow, nowy wyglad, mozliwosc kupna dodatkowych wygladow (potworow, nimfy, krasnoluda) oraz wiele, wiele innych. 11. Kupilem PACC'a, jak dlugo bede na niego czekal? Smsem - do okolu trzydziestu minut (mniej wiecej), w sms'ie zwrotnym przyjdzie kod, ktory wpisuje sie na stronie glownej mazurka w zakladce Premium Account 12. Gracz podajacy sie za ekipe serwera chce dane do mojego konta, co zrobic? Nie podawaj mu zadnych danych do swojego konta, ekipa nigdy nie bedzie Cie prosila o dane do konta. Jesli zdazy Ci sie taki przypadek od razu zglos go poprzez RRV. (ctrl + r) Notatki Moderatora - Averxes Poradnik zaktualizowany do wersji v2.0 [Zaktualizowane IP serwera] RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - # SemteX - 11-07-2011 Nono, jednym słowem ZAJEBISTE! GZ DIABLEKU <3 RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Predatorka - 11-07-2011 Fajny poradniczek napewno sie przyda. 10/10 RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - VarialMode - 11-07-2011 za***isty poradnik. Musi być 10/10.
RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Wyssmi2 - 11-07-2011 Moze byc. Tylko ze po 1. jezeli masz poprawny nick i znasz Vinoxa / Maroslawa namelocka i tak mozesz dostac a po 2. piszesz ze przychodzi kod do 30 min, a w 11 pkt jezeli ktos kupi smsem, to nie którzy do 5 minut nie zdążą tylko np. do 35 min jak po 30 min przyjdzie im kod. tak to fajny ;] 5 gwiazdek odemnie ;D RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Azbest - 11-07-2011 ;oo ale się rozpisałeś brawo !! 10/10 i tak trzymaj !! RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Elade - 11-07-2011 (11-07-2011, 23:25:31)Wyssmi2 napisał(a): Tylko ze po 1. jezeli masz poprawny nick i znasz Vinoxa / Maroslawa namelocka i tak mozesz dostac Co ty pier*olisz? Nikt nikomu nie daje namelock'ów po koleżensku. o.o #t żeby nie był offtopu - fajne FAQ. RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Sony156 - 12-07-2011 RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Orsoneq :C - 12-07-2011 Jak juz mowilem- funkcje Młodszego Tutora z powodzeniem mogloby zastepowac google. RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - miro5847 - 12-07-2011 Co do punktu 6, wyciąg z regulaminu: Cytat:3 - Każdy gracz jest odpowiedzialny za numer i hasło swojego konta. Ekipa Mazurskiego nie ponosi żadnej odpowiedzialności za konsekwencje ewentualnej ich utraty.No, bez przesady... RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Elade - 12-07-2011 ^up Regulamin napisał(a):3 - Każdy gracz jest odpowiedzialny za numer i hasło swojego konta. Ekipa Mazurskiego nie ponosi żadnej odpowiedzialności za konsekwencje ewentualnej ich utraty. RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Wyssmi2 - 12-07-2011 (11-07-2011, 23:36:52)Elade +} napisał(a):(11-07-2011, 23:25:31)Wyssmi2 napisał(a): Tylko ze po 1. jezeli masz poprawny nick i znasz Vinoxa / Maroslawa namelocka i tak mozesz dostac zdziwil bys sie. jakos Alex jak jeszcze mial nick nie pamietam jaki, wiem ze poprawny dostal namelocka ;d w dawnych czasach dawali,teraz hmm... nie wiem RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Pallus - 12-07-2011 Bardzo ładny poradniczek, przyda się nowym ![]() Widzę, że kilka osobom na tym Ots'e żal dupke ściska, że ty dostałeś, a oni nie
RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Wicked - 12-07-2011 NAPRAWDĘ ŚWIETNY PORADNIK !!! Na pewno wielu osobą się przyda GjeZet
RE: FAQ (Frequently Asked Questions) - Najczesciej zadawane pytania - Elade - 13-07-2011 (12-07-2011, 13:03:41)Wyssmi2 napisał(a): zdziwil bys sie. Sturnusekk? o.o Regulamin napisał(a):4 - O nieprawidłowym formacie np. spacje na końcu nazwy(Likro ), wiele powtarzających się liter (Mammmmmma) . |