![]() |
|
7.6 Emerald Bangle - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: 7.6 Emerald Bangle (/showthread.php?tid=11855) |
Emerald Bangle - Palleq - 01-10-2011 Emerald Bangle: Wszystkie przedmioty potrzebne do questu: 100 truskawek (wypada z dużej maści potworów takich jak apokalipo, onibal, medusa, virge itp, najlepiej jednak zdobyć z romków) 100 poziomek (najlepiej zbierać w city) 10ng, 10 holy scarab (wypada z destroyer), 5 egipcjan amulet (wypadają z daggerów) oraz 10 bag (tych które wypadają z Cruel Baggerów) Wymagany lvl: 150k Przygodę zaczynamy u npc Jacux, znajduje się on w północnej części miasta, bądź wchodząc w Teleport z Emerald Banglem w teleporcie "questy". ![]() Prosi on nas o dostarczenie misja 1 100 truskawek, 100 poziomek i 10ng misja 2 krzyżyk oraz maska (jak je zdobyć opisane jest tutaj) Po dostarczeniu przedmiotów, wysyła nas on do swojego kolegi Buszmena: ![]() Mamy zdobyć dla niego 10 holy scarab. Gdy już je zdobędziemy, wracamy do niego i piszemy hi>przedmioty. Po zabraniu holy scarabów skieruje on nas tutaj: ![]() Czerwonym kółkiem zaznaczone jest wejście do gorbu. Z daggerów wylooć 5 egipcian amuletów i wróć oddać je Buszmenowi. Następnie udajemy się tą mapką: ![]() ![]() I klikamy na grób: ![]() Zostajemy przeniesieni. Wchodzimy schodkami na góre, dalej w lewo i w dół, czeka nas pierwszy solo room. Potem drugi, naciskamy na skrzynkę i zostajemy wysłani na tiguanę, a dokładnie w to miejsce: ![]() ![]() Naciskamy na dźwignię, pokonujemy konora i 2 solki, schodzimy w dół a następnie udajemy sie tą drogą do pirata (po drodze zabijając konory): ![]() Na 4 statkach poszukujemy pirata. Każe nam on znaleść w 3 statkach, 3 fragmenty listów (są one pod pokładami, w beczkach). Pierwszy statek znajduje się na exp <statek z soli, konorami itp>, drugi - jest to główny statek w city, a trzeci to statek z expowiskami <medusy, onibale itp>. Po "zdobyciu" fragmentów listów udajemy się do pirata, a następnie na tiguane gdzie mamy zdobyć 10 bagów. Po dostarczeniu ich piratowi udajemy się do wypłocha <znajduje sie w mieście na tiguanie>: ![]() Każe nam on otworzyć 3 bramy a następnie kliknąć na drzewko. Jasnozielony - solo roomy 1,2 Ciemnozielony - solo roomy 3,4 Żółty - tam rozpoczniemy szukanie bram, żeby się tam znaleźć musimy iść w prawą odnogę jaskini gdzie są solo roomy 1,2,3,4 (wejście do jaskini znajduje się z lewej) Niebieski - pierwsza brama Biały - druga brama Fioletowy - trzecia brama Różowy - przejście dalej, do zielonej firany ![]() Gdy widzimy firanę, schodzimy w dół, później idziemy wg mapki <po drodze war wizardy. Czerwone kółko to drzewo. ![]() Następnie udajemy sie do wypłocha, piszemy mu "zagadka" a on wysyła nas do solo roomów - screen wyżej. Po solo roomach 1 i 2 jest krótki labirynt, jak na gold ringu (z zapadniami). W ostatnim roomie jest skrzynka z nagrodą. ![]() Poradnik by Palleq&Boltan (czyścił) @Aktualizacja Wafel und Bobo RE: Emerald Bangle - Misterioo - 01-10-2011 no poradnik 8/10 tylko 15 ng chyba trzeba dać a nie 10 ng a ogólnie ładny poradniczek ;d RE: Emerald Bangle - Novi - 01-10-2011 Trzeba dac 10 NG na poczatku.. Ogolnie niezle, chociaz pozniej te obrazki troszke nie czytelne ale ogolnie nie jest zle 8/10
RE: Emerald Bangle - Cycek - 01-10-2011 Za chęci masz 9/10. Poradnik dobry. ;d RE: Emerald Bangle - Rainer - 02-10-2011 dobry ;d ja mialem zrobic poradnik na e balngle no ale jak juz jest to nie bd sie meczyl ;d 10/10 sa ss i jest poradnik xDDd RE: Emerald Bangle - Masteros - 02-10-2011 Za chęci 10/10 Ładny Poradniczek ![]() -------------Masteros------------- RE: Emerald Bangle - Elade - 02-10-2011 Fajnie, fajnie. Niech teraz ktoś ogarnięty zrobi poradnik do 1/3 i 2/3 dmg, bo bez tego nawet nie chce mi się zaczynać. XD RE: Emerald Bangle - Ziemniok - 02-10-2011 5/10 poraadnik taki sobie . . . _________________________ RE: Emerald Bangle - Palleq - 02-10-2011 @up no to zrób lepszy leniuchu. i won na pole kartofle zbierać...//albo powaliłem, ty jesteś Druid Mroku? @topic dziękuje wszystkim za komentarze mam nadzieje że poradnik komuś sie przyda.@Elade no mam nadzieje że ktoś zrobi bo bez poradnika do v1 i v2 nawet nie zaczynam... Edit wiem, ssy troche nie teges, ale nie umiem robić. może zrobie poradnik na dmg v1/v2/v3 i w tedy obiecuje, że będzie lepiej. o ile zechce mi sie robić no i ktoś wcześniej nie zrobi (ale mam nadzieje że zrobi. Mortonek rób ^^) RE: Emerald Bangle - Krzywousty - 02-10-2011 Fajny. Ja miałem zamiar zrobić poradnik 1/3 i 2/3 ale jak sie dowiedzialem jakie sa zadania to mi sie odechcialo. RE: Emerald Bangle - Azbest - 02-10-2011 No poradnik spoko 8/10 bo obrazki są troche nieczytelne RE: Emerald Bangle - Prosto - 02-10-2011 Ładny poradnik, czasami mi brakowało opisu gdzie są jeszcze potwory(głównie konory), ale i tak mi się podoba
RE: Emerald Bangle - Varial - 05-10-2011 Dobry poradnik, czytelny oby tak dalej ;] 10/10. RE: Emerald Bangle - Ziemniok - 05-10-2011 taki sobie 5/10 _______________________________ RE: Emerald Bangle - Qbi - 06-10-2011 Wszystko ładnie wytłumaczone i dobrze wykonane ss 10/10
RE: Emerald Bangle - deathboy - 18-10-2011 10/10 ale dodaj gdzie sa te cruel baggery czy jakos tak bo moga ludzie nie wiedziec
RE: Emerald Bangle - Ulthar - 02-11-2011 za***isty poradnik wbijam 150k i robie ![]() ___________________________________ 30 k left xD __________________________ 10:49 Znalazles emerald bangle. RE: Emerald Bangle - Therad - 05-02-2012 Tragiczny poradnik, 4/10 Mało czytelny, robię teraz tego questa i tego zdania "Każe nam on otworzyć 3 bramy a następnie kliknąć na drzewko. Niebieski pasek druga brama, niebieski-potem zielony pierwsza brama, i brązowy trzecia brama. Po otworzeniu ostatniej bramy udajemy się czarnym paskiem do zielonej firany." kompletnie nie rozumie
RE: Emerald Bangle - Bakus - 05-02-2012 7/10 poradnik może być ![]() ______________ RE: Emerald Bangle - Kiniaa - 29-01-2016 Pomimo iż poradnik stary daje 10/10. |