![]() |
|
DMG2 - Cały Quest =] - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: DMG2 - Cały Quest =] (/showthread.php?tid=15312) Strony:
1
2
|
DMG2 - Cały Quest =] - Sasha - 19-02-2013 Witam!
DMG 2 QUEST ![]() Jak w temacie, chciałbym Wam pokazać jak wykonać ten trudny Quest, jakim jest DMG 2. Na początek musimy posiadać 200k level. Zaczynamy w Temple i kierujemy się na południe do domku NPC Hanna: ![]() Domek NPC Hanny: ![]() Misja 1: Musisz zabić 1772 Drumle (task). ![]() Mapka całego respa Drumli: ![]() UWAGA! Dużo osób, gdy chcą wejść na nowo na respa Drumli - mylą się. Powodem jest to, iż często ludzie zamiast pisać exp, piszą tak, lecz to jest błąd! Bo, gdy napiszemy ''tak'', zamiast ''exp'', to automatycznie usuwa nam taska i zaczynamy go od nowa, więc musimy pisać zawsze exp. Gdy ukończymy misje - piszemy misja 2. Gdy wykonamy pierwszą misję u NPC Hanny - każe nam iść do swojego brata, NPC Olivera. Piszemy do NPC Hanny ''hi, tp'' i teleportuje nas do opuszczonego miasta. Kierujemy się ciągle na północ, a na pewno dotrzemy do Olivera. Oliver ma dla nas kilka misji, które musimy wykonać, aby wejść do zamku, w którym znajdują się labirynty, oraz teleporty. Npc Oliver, pilnujący swojego zamku: ![]() Misja 1: Przynieś dla mnie zbroję, Chain armor .Misja 2: Przynieś dla mnie nogawice, Studded legs .Misja 3: Przynieś mi maske, iż idę na karnawał, Tribal Mask (Maska dostępna z Questu) .Misja 4: Przynieś mi buty, Traper Boots (Wypadają z Zabedeusza) .Misja 5: Proszę, zabij dla mnie 1200 Necromancer (task - znajdują się one na Wyspie Exp).Misja 6: Przynieś mi tarczę, Guardian Shield .Misja 7: Proszę, wbij dla mnie red skula .Gdy już przyjdziemy do Olivera z red skulem - mamy dostęp do labiryntu. Droga do teleportu: ![]() Prawidłowa kolejność teleportów, do których musimy wejść: ![]() W czwartym teleporcie jest już nagroda - wiewiórczy amulet :![]() Wiewiórczy amulet oddajemy Hannie, pisząc: ''wiewiórczy amulet''. Po oddaniu amuletu Hannie - ona ma dla nas kolejną misję: Misja 2: Przynieś kamień księżycowy (przedmiot znajduje się na wschód od zamku Olivera w dziurze. Do pokonania 3 konory).![]() Po oddaniu kamienia Hannie... Każe nam iść do NPC Elena. NPC znajduję się w opuszczonym mieście, w tym, w którym Oliver pilnuje zamku. Dokładne położenie NPC Eleny, to wschód od depo: ![]() NPC Elena również ma dla nas misje: Misja 1: Przynieś mi fiolkę z wodą (można kupić u Pirate Jacka) ![]() Misja 2: Przynieś mi liść (fern) ![]() Misja 3: Przynieś 100 truskawek ![]() Misja 4: Przynieś 100 cukierasów ![]() Misja 5: Przynieś mi saszetke (Foter Bag - wypada z Efonów) ![]() Misja 6: Zabij 1700 Edy (Task) ![]() Gdy wykonamy wszystkie misje - dostajemy Eliksir od NPC Eleny. Eliksir, musimy dostarczyć NPC Hannie. Gdy już dostarczymy Eliksir, Hanna wysyła nas do NPC Emily, która znajduje się w górach na wyspie Soran, a dokładniej na północnym zachodzie wyspy. Emily również ma dla nas kilka ciekawych misji.. Misja 1: Zabij 100 małp (task - resp małp znajduje się na Tiquanie) ![]() Misja 2: Przynieś mi 250 snowball (śnieżki) ![]() Misja 3: Przynieś mi Ancient Rune (Quest jest na zachód od Zamku, którego strzeże Oliver. Również mamy do zabicia 3 konory, jak w Queście na kamień księżycowy) ![]() Misja 4: Przynieś mi amulet zielony (Dragon Necklace) ![]() Misja 5: Przynieś mi 100 small diamond (można kupić u NPC w City) ![]() Misja 6: Przynieś mi zielone buciki (crocodil boots - wypadają z krokodyla) ![]() Misja 7: Przynieś mi 17ng ![]() Misja 8: Zabij 600 misiów polanych (znajdują się na Soran) ![]() Gdy skończymy taska, wracamy do Emily, piszemy ''hi, potworki'' i automatycznie nas teleportuje do miejsca, w którym musimy ułożyć 5 par softów. Misja przedostatnia to ułożenie w odpowiedni sposób 5 par soft bootsów: ![]() Jak już ułożymy w odpowiedni sposób fioletowe buty, wciskamy wajchę i teleportuje nas do zamku Olivera. Wybieramy się na -1, jak widać na screenie i bijemy konory: ![]() Labiryntu nie pokaże, iż gracz Elder Sio zrobił zakończenie DMG 2 i pokazał wszystko, jak droga wiedzie do Questa. Tutaj link: http://www.mazurski.xaa.pl/showthread.php?tid=11890 ![]() Myślę, że się podoba oraz skorzystanie z owego poradnika. Pozdrawiam, Sasha. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Novi - 19-02-2013 Ładnie 10/10 RE: DMG2 - Cały Quest =] - Melvil - 19-02-2013 9/10 Nie ma potwora Zarabeusz tylko Zabadeusz. Popraw to. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Althenor - 19-02-2013 (19-02-2013, 20:07:42)Sasha napisał(a): Jak w temacie, chciałbym Wam pokazać jak wykonać ten trudny Quest, jakim jest DMG 2. Na początek musimy posiadać 250k level.Popraw 200k :> @Down bo to sasha noob. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Adervo - 19-02-2013 no bardzo ładnie 8/10 tylko szkoda, że podałeś tp bo brałem koło 50 ng za pokazanie a teraz nie zarobie . tam gdzie znajduje się Ancien rune i kamien ksieżycowy pokaż w którym miejscu to jest od zamku bo nie widać i początkujący nie wie w którym miejscu można szukać jak również nie wie że musisz mieć łopatę żeby wykopać dziurę oraz że ancien runa ma 6k capa i trzeba beż eq bądź po ziemi rzucać później w tp i lecimy z nią do dp później płyniemy na mulero bierziemy tam z dp tą runę i pokaż bez eq gdzie trzeba ją nieść . A co do r'sa Oliver każe nam pokazać rs'a idziemy do niego z rs'em piszemi hi red skull i on nam go ściąga automatycxznie poźniej relog i nie ma go .
RE: DMG2 - Cały Quest =] - Sasha - 19-02-2013 (19-02-2013, 20:24:50)Adervo napisał(a): no bardzo ładnie 8/10 tylko szkoda, że podałeś tp bo brałem koło 50 ng za pokazanie Podałem kierunek, że ancient rune znajduję się na zachodzie, 15sqm od Olivera, a kamień księżycowy na wschodzie, 15sqm od Olivera. Każdy na pewno ogarnie to, aż tak wszystkiego nie muszę pokazywać, uwierz. RE: DMG2 - Cały Quest =] - by XaniQ - 19-02-2013 Świetnie , gdybym nie miał debuga z misją w DMQ 1 to z chęcią bym sobie je porobił ;d RE: DMG2 - Cały Quest =] - Adervo - 19-02-2013 no dobrze . Popraw z rs'em i że trzeba mieć łopatę ze sobą oraz jak nieść tą runę i że ona ma 6k capa . RE: DMG2 - Cały Quest =] - Pretti - 19-02-2013 Chociaż to dobrze zrobiłeś... ___________________________________ RE: DMG2 - Cały Quest =] - Freszol - 19-02-2013 10/10 Znakomicie że zrobiłeś ten poradnik. Chciałbym dodać że Oliver po zdjęciu rs nie usuwa nam fragów, więc pilnować się. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Azbest - 19-02-2013 Pomijając fakt, że Cię nie lubię, muszę przyznać, że poradnik ładnie napisany. 10/10 RE: DMG2 - Cały Quest =] - Tr4X - 19-02-2013 (19-02-2013, 20:07:42)Sasha napisał(a): Emily również ma dla nas kilka ciekawych misji.. 20:08 xxxxxxx: misja 3 20:08 Emily: Niestety nie posiadasz zielonych trzewiczkow, powiazane sa z krokodylem .Serio?? Jak coś robisz to rób to porządnie. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Sasha - 19-02-2013 (19-02-2013, 21:11:11)Tr4X napisał(a): 20:08 xxxxxxx: misja 3 NPC Emily, pierw daje nam taska (100 małp - taska), lecz nie piszę, że to jest pierwsza misja. Ja napisałem, aby było bardziej estetyczniej. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Axorio - 19-02-2013 Robisz z mazurka juz nudnego, questy maja dawac do myslenia, a nie... wchodzisz sobie na forum, lokasz poradniki i robisz questa, jaka to frajda.. Mazurek upadnie, tak samo jak apo, juz upada do takiego samego poziomu ;] RE: DMG2 - Cały Quest =] - Varion - 19-02-2013 no ja juz nie bede gral jak mi vinox nie odda . ale za poradnik daje 10/10 bo nikt tego nie zrobil i gz dla cb za wysilenie sie ze zrobieniem tego questu .. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Kaszaa - 20-02-2013 Dobry poradnik sasha lecz moglbys sie troszke bardziej postarać 9/10 RE: DMG2 - Cały Quest =] - Moondave - 20-02-2013 Bardzo ładnie na pewno mi pomoże przy robieniu 10/10 Dzięki saszek
RE: DMG2 - Cały Quest =] - Popej - 20-02-2013 8/10 za wyjawienie tp... ............................... RE: DMG2 - Cały Quest =] - Haven2k - 24-02-2013 no moze byc 10/10.Napewnp komus sie przyda. RE: DMG2 - Cały Quest =] - Rolus - 27-02-2013 Zapomniałeś o 1 misji - oddać guardians shield |