![]() |
|
[Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Poradniki (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=24) +--- Wątek: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje (/showthread.php?tid=18470) Strony:
1
2
|
[Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 19-01-2016 Edytowane Blackd ver. 36.9(Tibia 10.82) aktualnie zawiera: Cytat:- $monsteronscreen: Demon$ - zwraca liczbę potworów na ekranie ------------------------------------------------------------------- Download: Blackd_Maz Skan: Virus Total Wynik 4/52 przy czym czyste blackd ma 18/54 + 4 pozytywne są od beznadziejnych antywirów : ) ------------------------------------------------------------------- Auto Atak: - działa w condzie na tej zasadzie: Cytat:$istrue:{$check:{$monsteronscreen:Ghoul$},#number>#,0$},{$check:{$isalive$},#number<>#,1$}$Ghoul - nazwa potwora którego chcesz atakować w condzie są dwa warunki: 1. na ekranie musi być chociaż jeden potwór, którego chcesz zaatakować, inaczej nie ma to sensu. 2. $isalive$ to zmienna, która sprawdza czy ostatnio zaznaczony potwór nadal żyje. Jeśli ostatnio zaznaczony potwór żyje to zmienna zwraca wartość 1, jeżeli został zabity - 0. -------------------------------------- Podstawowy cond na darmową arenę - wchodzenie do exp rooma i branie mobów: - Nie wymaga wyszukiwania pakietów na dźwignie! Wystarczy znać pozycję X, Y - Wymaga tibia_maz.exe zawartego na początku posta! Cytat:$istrue:{$check:{$monsteronscreen:leapur$},#number<#,8$},{$check:{$_inarena$},#number=#,1$},{$check:{$_outarena$},#number=#,0$}$Info: - zielony - nazwa czaru leczącego - czerwony(x3) - nazwa mobka, którego chcemy bić - granatowy - ograniczenie brania mobków. Jeżeli na arenie jest więcej niż X potworów to nie weźmie kolejnego(aktualnie 8. Testowałem i nie widzę sensu ustawiać więcej, bo zwykle dostajesz trapa na środku i niepotrzebnie spamujesz pakietami, które mogą powodować debugi) - żółty - haste - niebieski - nazwa czaru ofensywnego - brąz - komenda do brania moba:
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - eM PeGo - 20-01-2016 Fajna opcja do zrobienia ulepszonego lootera ;> Jeżeli byś potrafił zrobić zmienną która ustala miejsce zgonu ostatnio atakakowanego potworka to by było zajebiste
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Banneq#2 - 20-01-2016 Zazwyczaj musiałem ustawiać auto atak w cave'ie. Fajnie, że tłumaczysz każdą funkcję itd. RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 20-01-2016 (20-01-2016, 23:46:20)eM PeGo napisał(a): Fajna opcja do zrobienia ulepszonego lootera ;> Jeżeli byś potrafił zrobić zmienną która ustala miejsce zgonu ostatnio atakakowanego potworka to by było zajebisteTo nie problem ;d gorzej ze stackPos czyli nr który określa miejsce przedmiotu na danym sqm : P prościej pisząc - na każdym sqm może leżeć kilka itemów i stack pos odpowiada za ich numerację, ale to dosyć trudniejsze niż się wydaje ; p Chwilowo jestem dosyć zajęty, ale jak znajde więcej czasu to może postaram się coś z tym zrobić @top Wiekszę zainteresowanie = więcej pomocy/nowych rzeczy z mojej strony RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Seven - 21-01-2016 Zmienna $checkisalive$ nie zwraca u mnie wartości, dwie pozostałe działają. RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 21-01-2016 (21-01-2016, 0:16:09)Seven napisał(a): Zmienna $checkisalive$ nie zwraca u mnie wartości, dwie pozostałe działają. Masz rację, mój błąd. Zmienna nazywa się $isalive$. Zmieniłem już opis w głównym poście. Osoby, które pobrały wzór conda na auto atak muszą go uaktualnić! RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 23-01-2016 Czy ktoś już używał skryptu na areny? działa wszystko? nie ma problemów? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Seven - 23-01-2016 Sprawdziłem skrypt, wszystko dobrze działa RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Zajkovski - 24-01-2016 Świetna modyfikacja! Szczególnie cieszy mnie opcja zliczania potworów na arenie, gdyż sorcem ciężko expi się na niektórych potworach, a dzięki temu mogę wybrać sobie ich liczbę do solowania. Serdeczne dzięki, dobra robota! RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Palleq - 25-01-2016 (24-01-2016, 22:56:45)Zajkovski napisał(a): Świetna modyfikacja! Szczególnie cieszy mnie opcja zliczania potworów na arenie, gdyż sorcem ciężko expi się na niektórych potworach, a dzięki temu mogę wybrać sobie ich liczbę do solowania.Zawsze mogłeś dostosować czas brania moba, np żeby brał kolejnego co 3-4-5 sekund ![]() B fajna modyfikacja, a umialbys zrobic zmienna na zasadzie; jesli x, to odliczam czas t, po czasie t wykonaj ~costam? Lub (co by bylo lepsze) zrobić tak, zeby events moglo zczytywac info o taskach? ;P RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maniek88 - 08-02-2016 czy te skrypty dzialaja na tibii 7.6 na mazurku? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wafel - 08-02-2016 tak, zrobione sa pod areny, sciagnij - zobacz
RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maniek88 - 08-02-2016 ktory dokladnie skrypt mam sciagnac? i czy to jest full afk ze kupuje sla? jakim programem sprawdze swoja pozycje? musze pobrac to tibia_maz.exe i uzywac go zamiast mojego blackd? RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Maniek88 - 09-02-2016 odswiezam @up ................ RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Wafel - 09-02-2016 nie potrzebujesz programu, wpisujesz komende /pos ten skrypt nie jest full afkiem, aczkolwiek zaklada on sl - wchodzi na arene, bierze moba, bije - podstawa. tak, musisz sciagnac zedytowane blackd, aby wszystkie komendy dzialaly. RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Mr Death - 09-02-2016 (09-02-2016, 19:54:46)Wafel napisał(a): nie potrzebujesz programu, wpisujesz komende /pos Lub przerobic te komendy na oryginalny blackd, a to nie problem :p RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Nrated - 09-02-2016 (09-02-2016, 20:56:01)Mr Death napisał(a):(09-02-2016, 19:54:46)Wafel napisał(a): nie potrzebujesz programu, wpisujesz komende /pos Pewnie, tylko wtedy nie będzie już tak wygodne ; p Postaram się dodać jakieś nowe funkcje na dniach RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - TypowySeba - 18-03-2016 Wszystko robię jak powinno być. I nic nie działa. Zjebany skrypt nie polecam!!! RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Seven - 18-03-2016 Jak nie działa to nie robisz tak jak powinno być RE: [Mazurek - Blackd] Dodatkowe funkcje - Palleq - 18-03-2016 Masz źle ustawione warunki jeżeli nie działa ![]() skrypt jak najbardziej dobry, ale Nrated (pewnie celowo) nie wspomniał, że trzeba tam parę rzeczy zmienić jeżeli zmieniasz arenkę |