Forum Mazurski OTS
7.6 Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: 7.6 Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy (/showthread.php?tid=19296)

Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - wisnia742 - 23-03-2018

Na wstępie napisze, że Propozycja to żaden reborn, tylko kosmetyka - więc czytać ze zrozumieniem.

Propozycja, by po przekroczeniu poziomu 820k (do ustalenia, może być i 2000k) można było zdobyć nową profesję. Np. Royal Paladin awansowałby na Imperial Paladina itd.
Nowa profesja miałaby nowe czary - o innej animacji oraz zakup jakiegoś unikalnego outfitu np. z Hero.

I teraz uprzedzam pytania.

Statystyki postaci: LVL, stamina, DMG, DEF, HP i MP, EXP Stage itp. itd. zostaje wszystko bez zmian. Tylko i wyłącznie zmiana "wizualna". 

Pytacie się, a po co w takim razie, skoro to nic nie zmienia. A po to... Byłoby to wyróżnienie dla części graczy, osiągających wysoki poziom i motywacja do dalszej gry. Taka pierdoła, a taka fajna.

Nową profesję można by aktywować komendą lub wykonując jakiś symboliczny quest ( "zabij smoka, a otrzymasz królewnę za żonę i zostanie Ci nadany nowy tytuł")

Propozycję co do zmian "wizualnych" można wpisywać poniżej. To co podałem to luźna propozycja.

Proszę, by dyskusja nie dotyczyła statystyk postaci, które mają pozostać bez zmian.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Papa SM - 23-03-2018

Już to było przerabiane parę edycji wstecz .

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - scly - 23-03-2018

Chciałbym zwrócić uwagę na inną kwestię, która wygląda tak, że MS szybciej wyexpimy się do 800k, niż Knightem, pomimo tego, że te dwie profesje mogą grać tyle samo czasu to i tak jest przepaść między lvl. Sam gram Knightem i widzę jak MS, ED czy nawet RP wystrzeliwują z lvl. Także to 'wyróżnienie' graczy jest tak naprawdę nakierowanie jedynie na magów i ewentualnie palladynów zostawiają z tyłu tankera. To takie rasistowskie.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Novi - 23-03-2018

Scaly, a ja chciałbym żebyś jak odpowiadasz w propozycji.. to ewentualnie tą propozycję przeczytał.
Gdzie autor piszę o jakimkolwiek rebornie? Chyba, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to spieszę wyjaśnić.
Auto propozycji tylko proponuje zmiany wizualne. Tzn. Postać dostanie tylko nową "klasę" oraz nowe czary, które będą biły tak samo jak stare.. To będzie tylko zmiana a dokładniej koretka profesji i wygladu czarów.

Ja osobiscie jestem na tak

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - scly - 23-03-2018

Zwracam honor, po prostu z przyzwyczajenia jak widzę +800k to widzę reborna. Tak czy siak, pozostaje przy swoim stanowisku i zaproponuję dla Knighta przekroczenie poziomu 500-600k, gdy takie efekty na innych profesjach będą dostepne od 800k.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Geibs - 23-03-2018

Zmiana profesji [ była ], zmniejszony EXP [ był ], większe [hp,mana] -> więc to się nazywa reborn.
To co Ty napisales zmiana nazwy postaci, jaki to ma sens? xD

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Gm Azerbek - 23-03-2018

Jestem za tym aby, gracz po 900k np (do ustalenia) otrzymał nową profesję i może nowe czary i np możliwość zakupienia tego hero nie głupi pomysł.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Geibs - 23-03-2018

GM Azberek powiedz mi to... Dostajesz nową profesje i co dalej? XD

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Novi - 24-03-2018

(23-03-2018, 22:37:59)Geibs napisał(a): GM Azberek powiedz mi to... Dostajesz nową profesje i co dalej? XD

NIC. Zrozum, że to taki mały bonus czy nagroda. Jestes "inny" niz wszyscy, w dodatku  masz mozliwosc kupna nowego outfitu.
Mozna pomyslec nad innymi bonusami.
Wszystko da sie ustalic Smile

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Gm Azerbek - 31-03-2018

Propozycja wprowadzona, po 820k JEST nowa profesja (nowa nazwa) + nowy czar(nowy wygląd\animacja), możliwość zakupu outfita Hero.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - wisnia742 - 01-04-2018

GIT malina jest! Tera to można grać Tongue

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Earendi - 02-04-2018

Nowa profesja [nowa nazwa] + nowy czar (nowy wygląd\animacja), mozliwosc zakupu outfit Hero. Reborny nie miały być, aczkolwiek są. Dodam jeszcze, że jaki sens kupowania tego outfita? Ten outfit da jakieś bonusy czy coś?

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Banneq - 02-04-2018

Cytat: Reborny nie miały być, aczkolwiek są.
Masz w ogóle jakieś pojęcie na czym polega reborn? "Odrodzenie" - po osiągnięciu pewnego poziomu lvl się resetował, expiłeś totalalnie od 0, oczywiście dostawało się % do magii i obrony. Te zmiany są całkowicie kosmetyczne. Jeśli chodzi o outfit Hero, to nigdy nie był dostępny do zakupu u outfitera, zazwyczaj był zarezerwowany dla administracji, teraz będziesz miał możliwość kupienia go.

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - Earendi - 02-04-2018

@banneq powiedz mi dostajesz nową profesje, czary, wygląd hero ? I powiedz mi co Ci to da? XD

RE: Nowe: Profesje, czary, oufity, questy, komendy - scly - 02-04-2018

@UP
Kurw*. Jest możliwość wykupienia outfitu za 40ng, który nic nikomu nie daje, a i tak ludzie go wykupują. Masz być wyróżniony z otoczenia. Że TY wbiłeś 820k, masz być zauważony i tyle, po co drążyć. To w swego rodzaju medal, odznaczenie.

Swoją drogą proponowałbym zbalansowanie propozycji. MS i ED niech otrzymują tę gratyfikację po wbiciu 820k, RP 720k, a EK 520-620k.