![]() |
|
7.6 Nowe bronie - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: 7.6 Nowe bronie (/showthread.php?tid=20107) |
Nowe bronie - wisnia742 - 23-01-2021 Propozycja stworzenia questu na nowe bronie. Chodzi o to by gracz miał wybór, czy zadawać większe obrażenia dla jednego moba, czy mniejsze ale dla większej grupy przeciwników. Zastrzegam że parametry podane poniżej i grafiki są tylko wstępne, więc proszę pisać w komentarzach swoje sugestie, a całość i tak by musiała być przeprowadzona o testy i balans. Proszę pisać propozycję co do lvl na jakim by ten quest mógł być. Wtedy będzie można np. robić punkt odniesienia nowych broni do parametrów Diverse Weapon lub Magic Bolt/Mistic Wand/Death Sword Pall miałby atak tylko na jedno pole zamiast 3x3 i proporcjonalnie większe hity. Druid/Sorcerer miałby atak 3x3 zamiast na jedno pole i proporcjonalnie mniejsze hity. Knight miałby atak w formie krzyża i zasięg +1 lub +2 sqm i proporcjonalnie mniejsze hity
RE: Nowe bronie - Aerox - 24-01-2021 Osobiscie mi sie podoba , lecz kwestia lezy po stronie vinoxa czy dopracuje hity (%) dmg tak jak powinno byc RE: Nowe bronie - Haw - 24-01-2021 pomysł fajny, a wykonanie może być gorsze RE: Nowe bronie - Nestoruwa - 25-01-2021 Zgadzam się z przedmówcą. ____ RE: Nowe bronie - Vinox - 03-02-2021 Jeśli chodzi o kwestie techniczną i zrobienie tych broni to nie problem, bardziej się obawiam, że gracz zaraz obliczy botem czy lepiej bić np. Diverse Weapon czy nową przeliczając to exp/h. I jeśli wyjdzie o kilka lvl lepiej dla Diverse Weapon to bron i tak nie będzie używana, a zrobić że Diverse Weapon == nowa bron mija się chyba z celem. NO i trzeba zauważyć ze na te bronie przydałby się quest. PS. jaki lvl taki quest? RE: Nowe bronie - wisnia742 - 03-02-2021 Ale to właśnie dokładnie o to chodzi, by gracz mógł sobie wybrać broń która w danej sytuacji będzie lepiej się sprawować. Urozmaici to grę. Bo ms/druid idąc na bossa może nie wybierze nowej broni, bo będzie wolał bić z diverki punktowo, ale idąc na respa trzeba będzie kombinować, czy lepiej zebrać moby w grupę i bić z nowej broni, czy jednak wybijać pojedynczo z diverki. A pall na bossa może wybierze nową broń, ale na respie też bedzie musiał sobie wybrać jaki wariant lepszy. To by była alternatywa dla diverse weapon, a nie dla candle, które i tak pozostanie najlepszą bronią, a wprowadzi różnorodność do walki w różnych warunkach. RE: Nowe bronie - Papa SM - 03-02-2021 Pomysł jest fajny, lecz z tym nie problem to wprowadzić to już słyszałem parę razy, nie ma co przypominać,, Co pół roku,że bedzie wprowadzone. '' Pozdrawiam Smerf ☺️ RE: Nowe bronie - Vinox - 03-02-2021 W takim przypadku jestem na tak, wprowadzimy takie bronie - pytanie jaki lvl ? RE: Nowe bronie - Papa SM - 04-02-2021 Myślę, że 300 k to będzie idealnym poziomem ponieważ, dużo osób zakończyło grę na 300 k niektorym mało brakuje a może ta broń spowrotem przyciągnie ich na serwer. Pozdrawiam Smerf RE: Nowe bronie - wisnia742 - 04-02-2021 Tak 300k wydaje się optymalnie, bo wypełni lukę w broniach. Z questów na 300k jest jedynie rabbit. Diverka chyba 400k dopiero. RE: Nowe bronie - Salerno - 04-02-2021 (04-02-2021, 15:14:13)wisnia742 napisał(a): Tak 300k wydaje się optymalnie, bo wypełni lukę w broniach. Z questów na 300k jest jedynie rabbit. Diverka chyba 400k dopiero. Tak diverka 400k Ogólnie ciekaw jestem jak to wyjdzie, bo co do propozycji to jestem na tak. I mnie sie wydaje ze 300k będzie najbardziej trafione pod to. RE: Nowe bronie - Aslan1 - 07-06-2021 i co tam kiedy te bronie kochani ? RE: Nowe bronie - Matiego23 - 07-06-2021 Na dniach beda jak wszystko ,............ RE: Nowe bronie - Aslan1 - 07-06-2021 HALO HALO VINOX OGARNIJ TU COŚ |