Forum Mazurski OTS
Informacja - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Główne Forum (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Newsy (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Informacja (/showthread.php?tid=2552)

Strony: 1 2

Informacja - Vinox - 09-12-2009

Od 3 dni można zaobserwować stały freez serwera,(mega lag). Proszę wszystkich, którzy wiedza cokolwiek na ten temat o kontakt: mazurskiteam@wp.pl. Prosimy o pomoc.

RE: Informacja - wesner - 09-12-2009

Na swoim serwerze mieslimy tak zwane freeze , spowodowane one bylo jak bylo jakies niedociagniecie na mapie , albo debug w jakims npc , chociasz mysle ze moze tez to byc jakis quest zle zrobiony.
Tylko tyle co wiem na ten temat Wink
Na Marginesie nie dziala Sl . [Zalorzylem sl , padlem...myslalem ze nie mam pacca dlatego eq spadlo , ale jednak nie :l ] Takim sposobem starcilem 300 lvli i s legs. :l

RE: Informacja - xRoQuE - 09-12-2009

A spróbuj zrobić nową domenę i na niej odpalić OTS, może akurat ta domena (mazurek.no-ip.biz oraz mazurski-ot.no-ip.biz jest zbugowana), nie znam się na tym ale pomóc chcę Smile

RE: Informacja - !Kojot - 09-12-2009

Z tego co mi wiadomo mapa odpada. Nie można stworzyć fizycznego, buga (nie do ciągniecia) co najwyżej może być to bug, silnika...
Myślę że to jest coś z dzwignią...

RE: Informacja - Aga sorc - 09-12-2009

Jak włączysz OTS'a
To wejdź na:
[ALT] + [CTRL] + [DEL]
Wejdź w procesy, nastepnie kliknij PPM na nazwie Silnika, i ustaw piorytet na wysoki.

Jak by co to PPM - Prawy Przycisk Myszy.

Jak Cos To Muj Nick Aga Of Sorc Jak Pomoge To Bedzie mi bardzo milo :D

RE: Informacja - wesner - 09-12-2009

Tak... teraz sa takie lagi ze nic potworki cie bija , a ty nic nie morzez zrobic Smile

RE: Informacja - Leś -.- - 09-12-2009

(09-12-2009, 19:30:08)Aga sorc napisał(a): Jak włączysz OTS'a
To wejdź na:
[ALT] + [CTRL] + [DEL]
Wejdź w procesy, nastepnie kliknij PPM na nazwie Silnika, i ustaw piorytet na wysoki.

Jak by co to PPM - Prawy Przycisk Myszy.

Jak Cos To Muj Nick Aga Of Sorc Jak Pomoge To Bedzie mi bardzo milo Big Grin

Gratuluje!
Pewnie nikt nie wie co to PPM, a już na pewno Vinox nie wie .. A tak się robi tylko na komputerze na serwerze dedykowanym nic to nie da ponieważ ma lepsze parametry od zwykłego komputera.

RE: Informacja - Vinox - 09-12-2009

up dobrze wytłumaczyłeś mu ;/ bug leży w pakietach serwera.
staram się jak mogę, myślę że dziś to ogarnę w nocy. Tak szybko się nie poddam z lagami w wakacje uporałem się to czemu by z tym nie ? czas pokaże.

RE: Informacja - xRoQuE - 09-12-2009

No No Vinox zaskakujesz mnie Big Grin Takie podejście WoW Big Grin Teraz tylko odbanuj mnie :> Na e-mail masz all tzw. odbanuj mi hosta please :<

@DOWN
Tylko ze Solaris nie umie lagować tylko umie acc makera wyłączyć mua =*! A ten program co Matio udostępnił do nawet najbardziej noobskiego OTS nawet nie zlaguje Smile, a żeby takie programy działały do lagowania serva jest potrzebne minimum 4 gb ramu a solaris jak sam mi mówił ma 126 więc jest to nie możliwe.

Pzdr i Poćwicz :>

RE: Informacja - Stoikruzam - 09-12-2009

Wątpie czy sobie vinox poradzisz ponieważ my lagujemy w 6 osób aktualnie i to nie tym programem co kiedys Matio udostępnił na forum tylko mamy własne 4 programy, które są bardzo dobre.. Nikt ci tu nie pomoze chyba ze bys wziął zabezpieczenie z APO wtedy byś nie mial lagów na mazurku.. Ale nikt ci nie da zabezpieczenia z apo.. a nas nikt nie powstrzyma od lagowania otsa.. Bedzie codziennie lagowany, a nie wiesz jakie mamy plany w styczniu.. wtedy to sie zacznie massowe lagowanie OTS'a. Radz sobie jak taki mądry jestes.. wszystko to twoja wina, taki jaki jesteś tak bedziesz oceniany..Więc działaj chłopie.. męcz sie Tongue Nic nie zdziałasz. Pozdrawiam Solaris.

RE: Informacja - Matt - 09-12-2009

(09-12-2009, 21:46:33)Stoikruzam napisał(a): Wątpie czy sobie vinox poradzisz ponieważ my lagujemy w 6 osób aktualnie i to nie tym programem co kiedys Matio udostępnił na forum tylko mamy własne 4 programy, które są bardzo dobre.. Nikt ci tu nie pomoze chyba ze bys wziął zabezpieczenie z APO wtedy byś nie mial lagów na mazurku.. Ale nikt ci nie da zabezpieczenia z apo.. a nas nikt nie powstrzyma od lagowania otsa.. Bedzie codziennie lagowany, a nie wiesz jakie mamy plany w styczniu.. wtedy to sie zacznie massowe lagowanie OTS'a. Radz sobie jak taki mądry jestes.. wszystko to twoja wina, taki jaki jesteś tak bedziesz oceniany..Więc działaj chłopie.. męcz sie Tongue Nic nie zdziałasz. Pozdrawiam Solaris.

Solaris dzieciaku ogarnij sie prosze, masz 15 lat i wpierdoliles sobie do banki jakies bajki, idz k***a na dwor zjebany dzieciaku, a nie udajesz kogos kim nie jestes kretynie.

cze .

RE: Informacja - Silny - 10-12-2009

Zall te ots sie sypier;// elo.....................

RE: Informacja - e' Luko - 10-12-2009

Dzisiaj tj 10grudzien od godziny okolo 12:00 do 13 był mega lag ^^ tzn jest 13 i dalej sie nie mozna ruszac. kiedy sie to naprawi nie mam pojecia ;/ mam nadzieje ze szybko ;(

RE: Informacja - Obseydon - 10-12-2009

Czemu lags?
Zamiast kupić dobre zabezpieczenie to ty z google sciągasz :<
@edit
Niech lagują , jak się Vinox nie wezmie do roboty to padnie :/
Pozdro

RE: Informacja - Black - 10-12-2009

te lagi sa do dupy !!! to jest chu.. nie gra xd
mam nadzieje ze to przejdzie bo szkoda mazura ;D;DBlush

RE: Informacja - Adus - 10-12-2009

solaris ty jeb*** downie jestes chorym glupim dzieckiem nie szkoda ci na to czasu downie?
powiem tyle na miejscu vinoxa jak bym cie spotkal to bys nie wrocil do domu

RE: Informacja - wesner - 10-12-2009

Ja chce powiedziec tylko tyle ze wiem czym Solaris lagoje serwa , ale takie informacje kosztuja. Tak jak wszystko w polsce ;P Chcialbym ci powiedziec ze bez pomocy dobrego informatyka nic nie zdzialasz Smile Odezwij sie na gg , mozemy sie dogadac
8772452 - GG

RE: Informacja - Abrax - 10-12-2009

od kiedy usuneliście gildie to lagi sie porobiły

RE: Informacja - Matt - 10-12-2009

(10-12-2009, 15:31:59)wesner napisał(a): Ja chce powiedziec tylko tyle ze wiem czym Solaris lagoje serwa , ale takie informacje kosztuja. Tak jak wszystko w polsce ;P Chcialbym ci powiedziec ze bez pomocy dobrego informatyka nic nie zdzialasz Smile Odezwij sie na gg , mozemy sie dogadac
8772452 - GG

Jak to nie Solaris laguje..
po 1 to jest jebnięty 15 letni dzieciak z bujna wyobraźnią.
po 2 jest na to za głupi..

RE: Informacja - Stoikruzam - 10-12-2009

Mylisz się chłopie, myslisz ze lagowanie dos'em i ddosem to jest problem? nawet mały dzieciak potrafi wpisac IP i port i lagowac.. to nic trudnego Big Grin Nic nie zdzialacie... po 2 bededziemy lagowac tyle ile nam sie bedzie chciało bo mamy czas na to Big Grin) Nie lagujemy tutaj programem od matio.. mamy własne programy i nikt nie zna ich nazw i nie wie jak wygladaja.. i mozecie sobie mowic ze to nie ja.. lecz sie mylicie ja mam wyjebane na tego serwa..a tym bardziej na vinoxa.. Nic nie chce na tym servie..Lagowac bede zawsze! Skonczyło sie dobre, czas sie wziąść za ten jebany server. To tyle Pozdro.