• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Poradniki
« Wstecz 1 2 3 Dalej »

7.6 Rook Valvent Set Poradnik !

Thread tools
Serwer 7.6 Rook Valvent Set Poradnik !
Offline Matrixii
Średnio Zaawansowany
25 Liczba postów:

25-01-2020, 14:07:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2020, 14:18:22 przez Matrixii.)
Aby zacząć misje idziemy do NPC Elfus piszemy hi pomoc żeby zacząć misje musimy posiadać 12000 level.
Tu droga do npc Elfus
[Obrazek: nNpWfLu.png]

[Obrazek: 98hqhy00uhwf.png]
[Obrazek: pnpgjf5vpr0z.png]
[Obrazek: kergchv8po2y.png]
[Obrazek: ho4yyfz1huzt.png]
Misje u npc Elfus
Elfus: Bylismy posiadaczami najwiekszego skarbu tej wyspy. Cyklopy nas napadly, ukradly nam caly majatek, zjadly kilku naszych braci i zniszczyli recepture.
Elfus: Potrzebujemy silnego wojownika, ktory pomoze wyjsc nam z tej trudnej sytuacji. Czy chcesz podjac sie tego zadania[tak]?
Elfus: Chcemy zemsty. Pomscij naszych braci i zabij 200 tych jednookich besti. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz [misja 1].
Chodzi o Cyklopy zabijamy.
Elfus: Super! Oslabilismy ich podstawowe jednostki, ale to jescze nie koniec walki. Jestesmy strasznie glodni, czy moglbys przyniesc nam 200 sztuk tego, co uwielbiamy? Sa to truskawki, podobnobardzo trudno je zdobyc, ale liczymy na Ciebie.
Wypadaja z Boosa Rookgard.
Elfus: Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz [misja 2].
Elfus: Mniaaaam, dziekuje! Nastepnym zadaniem bedzie przyniesienie mi 3 mystic turbanow. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz [misja 3].
Wypadaja z Wypada: Necromancer (Rzadko) i Boosów .
Elfus: Calkiem wygodne te turbany. Kolejnym zadaniem bedzie przyniesienie mi pieciu spodniczek, ktorych uzywaja tylko najsilniejsi. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz.
Wypadaja z Glacius bast skirt (Arm:15).
Elfus: Dzieki, pasuja jak ulal. Podczas walki stracilismy caly nasz dobytek, czy moglbys przyniesc nam 5 par fioletowych butow, zebysmy nie pokaleczyli swoich nog.
Wypadaja z Potex soft boots (Arm:5).
Elfus: Super! Ostatnim zadaniem u mnie bedzie przyniesienie 25 pomaranczy. Podobno wystepuje one bardzo rzadko, mozna je zdobyc tylko z jednego miejsca. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tympowiedz [misja 6].
Wypadaja z Huntera resp jest tam jak sie idzie na Cypery. 
Lecimy dalej droga do npc Kowal
[Obrazek: kb4x1aeodmm5.png]
[Obrazek: 8xkr7wno69ng.png]
[Obrazek: 0ir0jr8y96bo.png]
[Obrazek: ln0mdmcjksxs.png]
[Obrazek: 3otff242uswn.png]

Misje u npc Kowal
Kowal: Waazzuup Matrix Rook! Co Cie tu sprowadza?
Kowal: Aaaaa! Przysyla Cie moj przyjaciel Elfus. Pewnie chcesz odzyskac skarb Elfow?
Kowal: To nie bedzie takie latwe. Musimy zabic ich wszystkie jednostki. Podobno ich armia jest bardzo duza. Zabij 1000 Cyclops Soldier. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz [misja 1].
Cyclops Soldier jest wejście kolo npc Elfus tu gdzie zwykłe Cyklopy.
Droga na Cyclops Soldier
[Obrazek: 2w4ins1t75iw.png]
[Obrazek: jd13qf49nwmf.png]
[Obrazek: dw4rjbrd7ltd.png]
[Obrazek: 9kpiyjoy2fqv.png]

Kowal: Dobra robota. Moje wyroby nie sa tanie. Przynies mi 10 drogocennych 10 nuggetow. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym  powiedz [misja 2].
Kowal: Czas na rywalizacje, pokaz, ze jestes zwyciezca. Przynies mi dwa tokeny. [misja 3].
Wygrywamy eventy i tyle.
Kowal: Jestes zwyciezca! Tym razem potrzebuje sporo ekwipunku, przynies mi: 2 plonace tarce, 4 skrzydlate helmy, 5 blekitnych szat, 2 demoniczne pancerze i blogoslawiona tarcze. Gdy tozrobisz przyjdz i mi o tym  powiedz [misja 4].
x2 Burning Heart x4 Winged Helmet x5 Blue Robe x2 Demon Armor x1 Blessed Shield. Z czego wypada polecam iść na  Gase lot Burning Heart ,Winged Helmet, Blessed Shield..Blue Robe Warlock, Banshee Ots King i Boosy. Demon Armor Ots Queen.
Kowal: Skoro juz mam przedmioty to musze je gdzies schowac. Moje skrzynie sa juz stare i popsute, przynies mi ladne, ozdobne skrzynie. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym  powiedz [misja 5].
Jest co restart 1 na Dragon Lordy na facc mamy do odania 4 treasure chest (Vol:15).
[Obrazek: eq6xibixkx9m.png]
Kowal: Ooo swietnie, a teraz jestem strasznie glodny, mam ochote na kurczaka. Przynies mi 5 kurczakow. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym  powiedz [misja 6].
Chodzi o Kurczaka zabijamy i zabieramy ciało do plecaka jest tam gdzie Trolle <^ jak sie idzie do npc Kowal  respi sie  co 30 minut.
[Obrazek: yb6fe47824ix.png]
[Obrazek: x21mseemv8lh.png]
Kowal: Ok, przejdzmy do konkretow. Przynies mi 10 zlotych kubkow, a otrzymasz legendarne spodnie. Gdy to zrobisz przyjdz i mi o tym powiedz [spodnie].
Lootamy z Dragon Lord golden mug.
Kowal: Ok, mam juz wszystkie potrzebne materialy do ich stworzenia. Musze dbac o kazdy detal, takze przyjdz za 24h, powinny byc juz gotowe.
Kowal: Prosze bardzo, teraz mozezesz powalczyc o [pancerz]!
Kowal: Wybacz, ale potrzebuje 5 toporow. Mozliwe ze leca z Borsuk, ale to to nowosc chyba..
wypadaja Borsuk barbarian axe (Atk:28 Def:18)
Kowal: Ok, mam juz wszystkie potrzebne materialy do ich stworzenia. Musze dbac o kazdy detal, takze przyjdz za 24h, powinny byc juz gotowe.Kowal: Prosze bardzo, teraz mozezesz powalczyc o [helm]!
Kowal: Prosze bardzo.
Kowal: Ostatnia rzecza, jaka potrzebuje jest 5 sztuk wooden trash. Podobno z potworow Gase leci?
Kowal: Ok, mam juz wszystkie potrzebne materialy do ich stworzenia. Musze dbac o kazdy detal, takze przyjdz za 24h, powinny byc juz gotowe.
Kowal: Wow! Od dzis jestes posiadaczem najlepszego seta na rooku! Udaje sie to nielicznym, gratuluje wytrwalosci!!
Kowal: Prosze bardzo
[Obrazek: 3tacg9wjk75s.gif]Magic Valvent Helmet W połączeniu z Valvent Legs i Valvent Armor, zwiększa nasze ataki magiczne o 6% oraz zmniejsza otrzymywane obrażenia od magii o 10%  magic valvent helmet (Arm:16).
[Obrazek: xcz9k7sierwc.gif]Valvent Armor Pierwsze najlepsza zbroja na serwerze. Cześć Valvent Setu. Arm: 25.
[Obrazek: li0t6x4vfdqh.gif]Valvent Legs Pierwsze najlepsze spodnie na serwerze. Cześć Valvent Setu. Arm: 18.
To jest najlepsze eq na rook !

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mateuszsen
Nabijacz postów
342 Liczba postów:

25-01-2020, 14:58:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2020, 14:58:51 przez Mateuszsen.)
Nigdy v seta nie robiłem, więc chociaż mogę poczytać jakie są misje xD. Jeśli chodzi o sam poradnik, to według mnie, niepotrzebnie wstawiałeś rozmowy z npc. Wystarczyłby krótki opis: numer misji, co przynieść zabić, skąd lootnać/gdzie coś się respi itd.). Aktualnie wygląda niezbyt przejrzyście. Powodzenia wszystkim Rookerom w robieniu questa!

Banneq: 1lvl ---> 812.165 [SOLD]
Pretti Van Mele: 1lvl ---> ???
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline 0 W N 3 D
Średnio Zaawansowany
27 Liczba postów:

25-01-2020, 17:09:12
Mmm... i te dialogi u npc, coś pięknego <3 XD

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Zenon H
Młodszy Nowicjusz
9 Liczba postów:

25-01-2020, 20:04:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2020, 20:04:44 przez Zenon H.)
Super poradnik dla rookerów super jest polecam motzno 2/10

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline wisnia742
Nabijacz postów
368 Liczba postów:

25-01-2020, 20:38:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2020, 20:39:55 przez wisnia742.)
@Matrix Popraw te screeny. Wyglada to średnio. 

Brak jakichkolwiek akapitów. Jest małoczytelny.

Nie wiem kto Ci zaakceptował ten poradnik w takiej formie.

[Obrazek: yAfoKhm.png]
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Devilek Ms
Zaawansowany
59 Liczba postów:

02-02-2020, 15:30:06
Fajny taki poradnik, dzieki za pomoc, na pewno teraz będzie mi się chciało robić tego questa, bo jak sie okazuje nie jest taki ciężki. Smile

Dj Buch 700k+
Devilek Aka Knight 460k+ SPRZEDANY
Liczniki
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline adam 257
Młodszy Nowicjusz
9 Liczba postów:

21-02-2020, 16:47:55