• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 26 Dalej »

Runki

Ankieta: Co mysle o tej propozycji?
Tak, powod napisalem/am nizej
54.55%
6 54.55%
Nie, powod napisalem/am nizej
45.45%
5 45.45%
Jest mi to obojetne
0%
0 0%
Razem 11 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread locked 
Thread tools
Runki
Offline Mr Death
Apogeum Wkurwienia
268 Liczba postów:

10-03-2016, 16:46:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2016, 19:20:01 przez Mr Death.)
Witam,
Dzisiejsza moja propozycja jest wprowadzenie na server mozliwosc sklejania runek. Na czym to ma polegac? Wyjasnie od podstaw.
Mamy pewne miejsce na mapie gdzie uszykowane sa 3 wolne miejsca:
1 i 2 na zwykle runy(ktore chcemy polaczyc w jedna, oczywiscie runki tego samego rodzaju)
3 miejsce w ktorym pojawia sie sklejona runa
no oraz dzwignia dzieki ktorej sklejenie run jest mozliwe. Przygotowac takie 4 stanowiska w okreslonym miejscu na mapie i chyba by wszystko sprawnie przebiegalo.
Na owe sklejanie wprowadzic nie za dlugiego, ale tez nie za krotkiego questa.. Dodac jakies ciekawe misje, a nie ciagle bicie 3912381293812 taskow, czy tez oddawanie tych samych itemow. Przykladowa misja:"Udaj sie w miejsce X gdzie znajdziesz przedmiot Y, po odnalezieniu przedmiotu mapa poprowadzi cie dalej, cos tam cos tam. i na koncu bysmy mieli 4 bramy prowadzace do roznych bossow oczywiscie do kazdej bramy musi wejsc inna profesja i kazda z nich ma innego bosa do ubicia. Przykladowo dla ms/ed Boss bije na dystans i ma bardzo duzo hp, jego hity 1/4 hp postaci magicznej. Dla rp np bije z dystansu ma o 30% mniej hp niz bossy dla msa i zabiera palkowi 1/4 hp, a dla ek boss bijacy w zwarciu z postacia, majacy mniej hp od bosa dla msow o 50% hp zabiera 1/4hp w hitach.
Oczywiscie mozna zrobic tak aby te moby bily % do ilosci naszego hp. Lecial by z nich jakis ciekawy loot, ktory mozemy uzyskac tylko raz, bo drugi raz na questa nie wejdziemy.. Po zabiciu bossa i zebraniu z niego loota udajemy sie do teleportu, ktory przenosi nas do npc u ktorego zaczelismy questa, npc daje nam dostep do roomu gdzie mozemy sklejac runki.
Pisze ta propozycje z 2 powodow:
1 Przyda sie takie cos na serverze, nie beda te runy zajmowaly tyle capa co do tej pory..
2 a drugi powod jest taki, ze moglem napisac propozycje odnosnie %do magii lub do defa, ale tych itemow jest juz za duzo na serverze, przez co tez pvp staje sie inne.
Zalaczam ankiete, mam nadzieje ze ten pomysl spodoba sie zarowno wam, jak i administracji.
Pozdrawiam Skala

@down
do wszystkich was ktorzy jestescie na nie.
Po 1 mbp ma 60 slotow, buguje sie w pewnym momencie kiedy mamy za duzo itemow.
Po 2 dla mnie to nie jest problem zeby kupic sobie bp jednego koloru i w nim trzymac runki, bo juz tak mam u siebie w bp.
Po 3 ta propozycja jest zrobiona glownie dla tych co porobili juz wszystkie questy, nie maja co robic. A quest rozniacy sie od wszystkich innych to taki swiezy podmuch pomyslowosci, oraz odskocznia od dotychczasowych questow. (sposob na urozmaicenie rozgrywki, a nie wiecznie questy na taski przynoszenie tych samych itemow itd.)
Po 4 mam gdzies czy to zajmuje loota czy nie, ale cap tak jak napisalem wyzej. Zawsze to wiecej itemow na respie moze ci bot zebrac, po za tym majac 1 runke zamiast calego bp to chyba lepsze rozwiazanie?

[Obrazek: cooltext17.png]
Licznik odwiedzin
monitoring pozycji
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Althenor
Guru!
456 Liczba postów:

10-03-2016, 18:17:24
Jestem na tak coś ciekawszego nic szukanie ciągle runek w dp
Dodał bym jeszcze parale bo kiedyś był na serwerze lecz zostały wyłączone lecz na innej zasadzie bo tamtejsze były nieco zbugowanę Wink

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Palleq
Nabijacz postów
303 Liczba postów:

10-03-2016, 18:23:40
Na nie, mbp ma 100 slotów spokojnie wszystko zmieścisz

ja p******e
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline MagiK
Banned
74 Liczba postów:

10-03-2016, 18:35:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2016, 18:36:13 przez MagiK.)
(10-03-2016, 18:23:40)Palleq napisał(a): Na nie, mbp ma 100 slotów spokojnie wszystko zmieścisz

Ty glupi jestes jak but / a i mbp ma 60 slotow nie 100 znawco

3X TAK  ciekawy quest / i tak jak Skała pisze runki nie rozwalone po calym bp tylko w 1 slocie 255use

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Azbest
Emeryt
1 995 Liczba postów:

10-03-2016, 18:47:21
A co to za problem kupić jeden osobny bp i włożyć tam runy? Jestem na nie, bez sensu quest.

It's clobberin time !
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor
Stały bywalec
105 Liczba postów:

10-03-2016, 19:09:05
Na nie, powody tak jak wyżej Smile kup sobie 1 bp jakiegoś koloru i tam wsadź sobie runy Smile

Deys

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

10-03-2016, 21:19:33
Zdecydowanie na tak, potrzebujemy innowacyjnego myslenia i trzeba odbic od oklepanych rozwiazan, jak i questow, cos takiego byloby wygodne i nowa forma wykonywania questow bylaby ciekawa.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline eM PeGo
Rzal i Bul
239 Liczba postów:

11-03-2016, 1:13:44
Może być fajne :> tylko że pamiętaj że max można zrobić 255 użyć. Więcej jest po prostu nie możliwe. Chyba że jakoś przez skrypt w c++/

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Фрешоль
Zaawansowany
70 Liczba postów:

11-03-2016, 6:03:39
Oczywiście, że na tak. A najlepiej by właśnie było, gdyby dało się więcej tych użyć zrobić, niż 255. Wtedy to by miało większy sens.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Eternity
Łowca Pingwinów
458 Liczba postów:

19-03-2016, 15:45:19
juz lepiej by bylo zrobic questa, ktory pozwala nam kupowac powiekszona ilosc trapow czy innych runek, ktore maja malo uzyc Smile

ogolnie pomysl ciekawy, wiec na pewno go dodamy przy jakiejs aktualizacji,

pozdrawiam

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Thread locked 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Forum Mazurski OTS
  •  Lite mode
© Mazurski OTS
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku
Send thread to a friend