Witajcie!
''Ostatnim czasy nic się na działo na obu kontynentach, a usłyszałem od nieznajomego wędrowca, że znalazł on nowe tereny.. Nic więcej nie powiedział. Jedynie kazał mi szukać nowego szlaku, miejsca, po którym znajdę nowe tereny. Szukałem tak długo i nic nie znalazłem.. Pomyślałem już, że napotkany przeze mnie nieznajomy wędrowiec - okłamał mnie. Lecz jednak nie okłamał mnie! Było to dzisiaj, idąc przez szlak, gdzie domy są z bambusów usłyszałem dziwne krzyki oraz szepty: ''Oni tam popłynęli!'', ''Moi znajomi walczą z okropnymi stworami!'', ''Oni zginą!'', ''Proszę Cię, pomóż mi!''.
Zdziwiła mnie ta sytuacja, iż nie codziennie słyszy się takie słowa. Gdy już dany osobnik odszedł od kapitana zajmującego się przeprawą ludzi przez morze, podszedłem do niego oraz zapytałem się go - co ten człowiek chciał od Ciebie? Niestety nic mi nie chciał zdradzić.. Powiedział mi jedynie, że jego przyjaciele wypłynęli z mojego portu oraz do tej pory nie dali znaku życia! Po wysłuchaniu tej okropnej nowiny przez Kapitana, który mieszka na jednym z portów w mieście, dowiedziałem się, że gdzieś są jednak te nowe tereny.. Byłem bardzo zafascynowany ową informacją.
Po długich poszukiwaniach wiedziałem, że nowe tereny są gdzieś blisko, więc postanowiłem wrócić do mojego domku, aby się przygotować na wyprawę.. Wracając, zaczepił mnie właśnie ten mężczyzna, który kłócił się z Kapitanem.. Powiedział mi, że słyszał moją rozmowę i zaproponował mi pomoc.. Jeżeli mu pomogę, zwiedzić te tereny, w których zaginęli jego przyjaciele - zdradzi mi wskazówki, dzięki którym zdobędę nową, specyficzną rzecz! Oczywiście, zgodziłem się.
Wędrowaliśmy przez wiele dni, a nawet tygodni. Byliśmy na przeróżnych wyspach, szliśmy przez mroczną puszczę, aż po gorące piaski pustyni.. Droga była bardzo wąska, trudna oraz długa. Nagle mój przyjaciel na jednej z wysp dostrzegł statek przyjaciół, którym wypłynęli na rejs!
Statek był cały zniszczony oraz miał dużo paję... Nie dokończę, iż mój towarzysz, który szukał swoich zaginionych przyjaciół naglę znikł!
Co się z nim stało? Gdzie jest? Co jest dalej na nowym terenie, który mi pokazał? Nie wiem sam! Lecz wiem jedno.. Na jednej wyspie, w której występuje skalisty teren ujrzałem niebieskie czy chyba inne stwory, które również pilnowały jakiegoś przejścia. Dokładnie nie wiem co to było, ponieważ dobrze się nie przyjrzałem.. Po przeszukaniu miasta, również zaczepił mnie pewien stary mieszkaniec. Nazywał się Alan, pisał mi o jakichś punktach specjalnych. Tak naprawdę nie wiedziałem o co mu chodzi, bo nie miałem czasu go wysłuchać.
Znalazłem również dwie nowe rasy potworów oraz całkiem zmienione inne rasy!
Wracając już do domu.. Zobaczyłem, że ktoś podrzucił mi list, który był przed moim domem. Zawartość również była w nim interesująca.. Brzmiała ona tak:
Usłyszałem, że szukałeś nowych terenów. Zdradzę Ci pewne informacje, które dotyczą wyspy początkujących. Alan oferuję nam lepszą nagrodę, niż dotychczas. Dodane zostały dwa nowe Questy, które na pewno ułatwią Ci grę na Rookgardzie. Zabezpieczysz swoją postać przed wyjściem na inny kontynent. Dodane zostały również nowe potwory do tasków. Widziałem również, że gdzieś daleko w trawie czy może gdzieś indziej pojawia się pewny kwiatek oraz magiczna skrzynia... Jak, gdzie, skąd? Nie wiem.. Zostały dodane również inne ciekawe rzeczy.
Postscriptum
Tajemniczy przyjaciel
"
Zdziwiła mnie ta sytuacja, iż nie codziennie słyszy się takie słowa. Gdy już dany osobnik odszedł od kapitana zajmującego się przeprawą ludzi przez morze, podszedłem do niego oraz zapytałem się go - co ten człowiek chciał od Ciebie? Niestety nic mi nie chciał zdradzić.. Powiedział mi jedynie, że jego przyjaciele wypłynęli z mojego portu oraz do tej pory nie dali znaku życia! Po wysłuchaniu tej okropnej nowiny przez Kapitana, który mieszka na jednym z portów w mieście, dowiedziałem się, że gdzieś są jednak te nowe tereny.. Byłem bardzo zafascynowany ową informacją.
Po długich poszukiwaniach wiedziałem, że nowe tereny są gdzieś blisko, więc postanowiłem wrócić do mojego domku, aby się przygotować na wyprawę.. Wracając, zaczepił mnie właśnie ten mężczyzna, który kłócił się z Kapitanem.. Powiedział mi, że słyszał moją rozmowę i zaproponował mi pomoc.. Jeżeli mu pomogę, zwiedzić te tereny, w których zaginęli jego przyjaciele - zdradzi mi wskazówki, dzięki którym zdobędę nową, specyficzną rzecz! Oczywiście, zgodziłem się.
Wędrowaliśmy przez wiele dni, a nawet tygodni. Byliśmy na przeróżnych wyspach, szliśmy przez mroczną puszczę, aż po gorące piaski pustyni.. Droga była bardzo wąska, trudna oraz długa. Nagle mój przyjaciel na jednej z wysp dostrzegł statek przyjaciół, którym wypłynęli na rejs!
Statek był cały zniszczony oraz miał dużo paję... Nie dokończę, iż mój towarzysz, który szukał swoich zaginionych przyjaciół naglę znikł!
Co się z nim stało? Gdzie jest? Co jest dalej na nowym terenie, który mi pokazał? Nie wiem sam! Lecz wiem jedno.. Na jednej wyspie, w której występuje skalisty teren ujrzałem niebieskie czy chyba inne stwory, które również pilnowały jakiegoś przejścia. Dokładnie nie wiem co to było, ponieważ dobrze się nie przyjrzałem.. Po przeszukaniu miasta, również zaczepił mnie pewien stary mieszkaniec. Nazywał się Alan, pisał mi o jakichś punktach specjalnych. Tak naprawdę nie wiedziałem o co mu chodzi, bo nie miałem czasu go wysłuchać.
Znalazłem również dwie nowe rasy potworów oraz całkiem zmienione inne rasy!
Wracając już do domu.. Zobaczyłem, że ktoś podrzucił mi list, który był przed moim domem. Zawartość również była w nim interesująca.. Brzmiała ona tak:
Usłyszałem, że szukałeś nowych terenów. Zdradzę Ci pewne informacje, które dotyczą wyspy początkujących. Alan oferuję nam lepszą nagrodę, niż dotychczas. Dodane zostały dwa nowe Questy, które na pewno ułatwią Ci grę na Rookgardzie. Zabezpieczysz swoją postać przed wyjściem na inny kontynent. Dodane zostały również nowe potwory do tasków. Widziałem również, że gdzieś daleko w trawie czy może gdzieś indziej pojawia się pewny kwiatek oraz magiczna skrzynia... Jak, gdzie, skąd? Nie wiem.. Zostały dodane również inne ciekawe rzeczy.
Postscriptum
Tajemniczy przyjaciel
"Technicznie rzecz biorąc w nowym update zostały dodane:
Main:
- Quest na specyficzną nagrodę, jaką jest runa, która uchroni nas w ekstremalnych warunkach. Usuwa nam red skulla. Działa tylko 5 razy.
- Quest na nowe bronie, które różnią się od wszystkich innych. Działają tak, jakbyś używał pewnego czaru.
- Dodanie dwóch ras nowych potworów.
- Poprawienie dwóch mobów, Heoni i Clawlera.
- Czar ''hasted'' utani gran hur został poprawiony.
- VIP lista została powiększona - musisz mieć PACC'a.
- Poprawione zostały literówki oraz bugi na mapie.
- Zostały dodane nowe taski.
- Możliwość otrzymania losowych przedmiotów za punkty specjalne u Alana.
Rook:
- Quest, dzięki któremu będziemy mogli definitywnie zablokować swoją postać przed wyjściem na Main'a.
- Został dodany pewny teren, na którym respi się czerwony kwiatek oraz magiczna skrzynia.
- Naprawiliśmy taski u Alana. Teraz będzie dawał nam poziomy doświadczenia oraz pieniądze. Sądzę, że będziecie zadowoleni.
- Jak i na Main'ie - możliwośc otrzymania nagrody ''losowej'' za specjalne punkty u NPC Alana.
- Na stronę główną została dodana opcja, która pokazuje nam ile uzyskaliśmy poziomów w danym dniu oraz jaki mamy poziom.
- Quest Annhilator z ciekawymi nagrodami.
Mam nadzieję, że powyższa treść, która opisuje tylko CZĘŚĆ tego, co będziecie mogli zobaczyć w tej aktualizacji zachęca Was wystarczająco do zalogowania się na serwer i sprawdzenia, co jeszcze zostało dodane. Jednak zdaję sobie również sprawę, że pojawią się pytania "dlaczego tak późno?! tyle czekaliśmy". Na to pytanie również pozwolę sobie tutaj odpowiedzieć - winę za zaistniałą sytuację ponoszę tylko ja. Z powodów prywatnych, w które nie będę się zagłębiał, przez długi czas nie byłem w stanie poświęcać serwerowi tyle czasu, co wcześniej.
Postaram się Wam to wynagrodzić wprowadzając kolejny update jak najszybciej. Nie będę rzucał terminami, ale koncepcję updatea już posiadam. Mogę Wam zdradzić, że w kolejnej Aktualizacji ujrzymy Quest - możliwe, że będzie on najtrudniejszym Questem w historii Mazurskiego, jaki kiedykolwiek istniał. Będzie to Quest na nowe buty.. Soule zostaną wykorzystane w odpowiedni sposób. Oraz, wiele, wiele więcej nowych rzeczy zostanie dodane. Warto zagrać i poczekać. Możliwe jeszcze, że ujrzymy jakąś ciekawą loterię, która miejmy nadzieje będzie wkrótce.
Jak podczas każdej aktualizacji - podczas tej również mogą pojawić się ewentualne błędy. Proszę je zgłaszać w tym temacie lub w dziale "Bugi", będę wasze zgłoszenia na bieżąco sprawdzał i ewentualne pomyłki poprawiał.
Życzymy miłej gry!
Ekipa Mazurskiego OTS
Mazurski OTS Facebook

![[Obrazek: nhEyXC9.png]](http://i.imgur.com/nhEyXC9.png)
pzdr
![[Obrazek: 6336c5b9e50c4879bd1dcfe0059f5192.0.gif]](http://r9.fodey.com/2274/6336c5b9e50c4879bd1dcfe0059f5192.0.gif)

![[Obrazek: 71c85598eef4d889bccbf314ef817be8.gif]](http://img.myepicwall.com/2014/03/71c85598eef4d889bccbf314ef817be8.gif)