• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Główne Forum › Newsy
« Wstecz 1 ... 21 22 23 24 25 ... 34 Dalej »

Update ROOK\MAIN - faza 2\2.

Strony (2): 1 2 Dalej »
Thread tools
Update ROOK\MAIN - faza 2\2.
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 842 Liczba postów:

14-08-2013, 14:14:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2013, 15:29:59 przez Vinox.)
Witajcie!

''Ostatnim czasy nic się na działo na obu kontynentach, a usłyszałem od nieznajomego wędrowca, że znalazł on nowe tereny.. Nic więcej nie powiedział. Jedynie kazał mi szukać nowego szlaku, miejsca, po którym znajdę nowe tereny. Szukałem tak długo i nic nie znalazłem.. Pomyślałem już, że napotkany przeze mnie nieznajomy wędrowiec - okłamał mnie. Lecz jednak nie okłamał mnie! Było to dzisiaj, idąc przez szlak, gdzie domy są z bambusów usłyszałem dziwne krzyki oraz szepty: ''Oni tam popłynęli!'', ''Moi znajomi walczą z okropnymi stworami!'', ''Oni zginą!'', ''Proszę Cię, pomóż mi!''.
Zdziwiła mnie ta sytuacja, iż nie codziennie słyszy się takie słowa. Gdy już dany osobnik odszedł od kapitana zajmującego się przeprawą ludzi przez morze, podszedłem do niego oraz zapytałem się go - co ten człowiek chciał od Ciebie? Niestety nic mi nie chciał zdradzić.. Powiedział mi jedynie, że jego przyjaciele wypłynęli z mojego portu oraz do tej pory nie dali znaku życia! Po wysłuchaniu tej okropnej nowiny przez Kapitana, który mieszka na jednym z portów w mieście, dowiedziałem się, że gdzieś są jednak te nowe tereny.. Byłem bardzo zafascynowany ową informacją.
Po długich poszukiwaniach wiedziałem, że nowe tereny są gdzieś blisko, więc postanowiłem wrócić do mojego domku, aby się przygotować na wyprawę.. Wracając, zaczepił mnie właśnie ten mężczyzna, który kłócił się z Kapitanem.. Powiedział mi, że słyszał moją rozmowę i zaproponował mi pomoc.. Jeżeli mu pomogę, zwiedzić te tereny, w których zaginęli jego przyjaciele - zdradzi mi wskazówki, dzięki którym zdobędę nową, specyficzną rzecz! Oczywiście, zgodziłem się.
Wędrowaliśmy przez wiele dni, a nawet tygodni. Byliśmy na przeróżnych wyspach, szliśmy przez mroczną puszczę, aż po gorące piaski pustyni.. Droga była bardzo wąska, trudna oraz długa. Nagle mój przyjaciel na jednej z wysp dostrzegł statek przyjaciół, którym wypłynęli na rejs!
Statek był cały zniszczony oraz miał dużo paję... Nie dokończę, iż mój towarzysz, który szukał swoich zaginionych przyjaciół naglę znikł!
Co się z nim stało? Gdzie jest? Co jest dalej na nowym terenie, który mi pokazał? Nie wiem sam! Lecz wiem jedno.. Na jednej wyspie, w której występuje skalisty teren ujrzałem niebieskie czy chyba inne stwory, które również pilnowały jakiegoś przejścia. Dokładnie nie wiem co to było, ponieważ dobrze się nie przyjrzałem.. Po przeszukaniu miasta, również zaczepił mnie pewien stary mieszkaniec. Nazywał się Alan, pisał mi o jakichś punktach specjalnych. Tak naprawdę nie wiedziałem o co mu chodzi, bo nie miałem czasu go wysłuchać.
Znalazłem również dwie nowe rasy potworów oraz całkiem zmienione inne rasy!

Wracając już do domu.. Zobaczyłem, że ktoś podrzucił mi list, który był przed moim domem. Zawartość również była w nim interesująca.. Brzmiała ona tak:

Usłyszałem, że szukałeś nowych terenów. Zdradzę Ci pewne informacje, które dotyczą wyspy początkujących. Alan oferuję nam lepszą nagrodę, niż dotychczas. Dodane zostały dwa nowe Questy, które na pewno ułatwią Ci grę na Rookgardzie. Zabezpieczysz swoją postać przed wyjściem na inny kontynent. Dodane zostały również nowe potwory do tasków. Widziałem również, że gdzieś daleko w trawie czy może gdzieś indziej pojawia się pewny kwiatek oraz magiczna skrzynia... Jak, gdzie, skąd? Nie wiem.. Zostały dodane również inne ciekawe rzeczy.

Postscriptum

Tajemniczy przyjaciel Smile
"

Technicznie rzecz biorąc w nowym update zostały dodane:

Main:
  • Quest na specyficzną nagrodę, jaką jest runa, która uchroni nas w ekstremalnych warunkach. Usuwa nam red skulla. Działa tylko 5 razy.
  • Quest na nowe bronie, które różnią się od wszystkich innych. Działają tak, jakbyś używał pewnego czaru.
  • Dodanie dwóch ras nowych potworów.
  • Poprawienie dwóch mobów, Heoni i Clawlera.
  • Czar ''hasted'' utani gran hur został poprawiony.
  • VIP lista została powiększona - musisz mieć PACC'a.
  • Poprawione zostały literówki oraz bugi na mapie.
  • Zostały dodane nowe taski.
  • Możliwość otrzymania losowych przedmiotów za punkty specjalne u Alana.

Rook:
  • Quest, dzięki któremu będziemy mogli definitywnie zablokować swoją postać przed wyjściem na Main'a.
  • Został dodany pewny teren, na którym respi się czerwony kwiatek oraz magiczna skrzynia.
  • Naprawiliśmy taski u Alana. Teraz będzie dawał nam poziomy doświadczenia oraz pieniądze. Sądzę, że będziecie zadowoleni.
  • Jak i na Main'ie - możliwośc otrzymania nagrody ''losowej'' za specjalne punkty u NPC Alana.
  • Na stronę główną została dodana opcja, która pokazuje nam ile uzyskaliśmy poziomów w danym dniu oraz jaki mamy poziom.
  • Quest Annhilator z ciekawymi nagrodami.

Mam nadzieję, że powyższa treść, która opisuje tylko CZĘŚĆ tego, co będziecie mogli zobaczyć w tej aktualizacji zachęca Was wystarczająco do zalogowania się na serwer i sprawdzenia, co jeszcze zostało dodane. Jednak zdaję sobie również sprawę, że pojawią się pytania "dlaczego tak późno?! tyle czekaliśmy". Na to pytanie również pozwolę sobie tutaj odpowiedzieć - winę za zaistniałą sytuację ponoszę tylko ja. Z powodów prywatnych, w które nie będę się zagłębiał, przez długi czas nie byłem w stanie poświęcać serwerowi tyle czasu, co wcześniej.

Postaram się Wam to wynagrodzić wprowadzając kolejny update jak najszybciej. Nie będę rzucał terminami, ale koncepcję updatea już posiadam. Mogę Wam zdradzić, że w kolejnej Aktualizacji ujrzymy Quest - możliwe, że będzie on najtrudniejszym Questem w historii Mazurskiego, jaki kiedykolwiek istniał. Będzie to Quest na nowe buty.. Soule zostaną wykorzystane w odpowiedni sposób. Oraz, wiele, wiele więcej nowych rzeczy zostanie dodane. Warto zagrać i poczekać. Możliwe jeszcze, że ujrzymy jakąś ciekawą loterię, która miejmy nadzieje będzie wkrótce.

Jak podczas każdej aktualizacji - podczas tej również mogą pojawić się ewentualne błędy. Proszę je zgłaszać w tym temacie lub w dziale "Bugi", będę wasze zgłoszenia na bieżąco sprawdzał i ewentualne pomyłki poprawiał.

Życzymy miłej gry!

Ekipa Mazurskiego OTS

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Sasha
Visca el Barça
1 234 Liczba postów:

14-08-2013, 14:16:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2013, 14:30:45 przez Sasha.)
Bardzo duża Aktualizacja, a to się ceni!

Historyjka również zajebista Big Grin
Cieszy fakt również, że koncepcję na drugą Aktualizację już masz.

Wielki +!

@down
Nawet pewnie wszystkiego nie przeczytałeś. W ogóle nawet nic nie zwiedziłeś, a już krytykujesz? Zrób lepszy update, a wtedy napisz -.-

[Obrazek: nhEyXC9.png]

Mazurski OTS - Prezentacja
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline KupeLat
Młodszy Nowicjusz
7 Liczba postów:

14-08-2013, 14:25:07
Lipny ten up, ale zobaczymy po tym jak wejdzie....pewnie znow wszystko dla wiekszych lvli bedzie te nowe bronie, questy potwory itd...zaraz pewnie bd wszystko od 400k + i tyle Tongue pzdr

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 842 Liczba postów:

14-08-2013, 14:32:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2013, 14:33:06 przez Vinox.)
po co robić update dla < 400k skoro jest tam dużo opcji, dodatków!

też tak sadzę, że nawet tego nie przeczytałeś.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline eM PeG
Banned
387 Liczba postów:

14-08-2013, 14:40:02
Noo fajniee Big Grin podoba mi się Smile Piąteczka dla Vinoxa ^^ A właśnie, chyba musisz znowu powiekszyć swoją ekipe, bo nie ma ci kto pomóc z mapą albo z kodem :c

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Caaz #1
Średnio Zaawansowany
47 Liczba postów:

14-08-2013, 14:40:16
A mi się updejt bardzo podoba.
Historyjka, ciekawa.
Czekamy na nowe buty.Wink

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Lewy
Stały bywalec
124 Liczba postów:

14-08-2013, 14:44:56
No, no. Wielki plus dla Vinox'a za tego update'a. Choć pewnie nie będzie to quest na mój lvl, to i tak poszukam statku, którym trzeba dopłynąć i wrzucę screen'a. Jako pierwszy będę wiedział! xD
Dobra historyjka, podoba mi się.

Zaciśnij zęby, sam niczego nie zmienisz.
Uśmiechnij się, ręce schowaj do kieszeni.
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Althenor
Guru!
456 Liczba postów:

14-08-2013, 14:50:51
No wreszcie te na dniach ujrzało swój dzień no to czekam na ub i robimy questy Big Grin

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ninja
Średnio Zaawansowany
29 Liczba postów:

14-08-2013, 15:09:27
(14-08-2013, 14:14:23)Vinox napisał(a): [*] Czar ''hasted'' utani gran hur został poprawiony.

Mam nadzieję że o utani mid hur nie zapomniałeś ;]

(14-08-2013, 14:14:23)Vinox napisał(a): [*] Quest, dzięki któremu będziemy mogli definitywnie zablokować swoją postać przed wyjściem na Main'a.

Hmm, jestem przekonany że Nestor nigdy nie wykona tego questu XD

# co do up to dobrze że w końcu na dniach został wprowadzony.

[Obrazek: 6336c5b9e50c4879bd1dcfe0059f5192.0.gif]
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Wysmienita
Zaawansowany
76 Liczba postów:

14-08-2013, 15:17:35
no jest git =]
co do loterii na rook, mozna bylo by zrobic inne nagrody niz zawsze...
np. tak jak kiedys bylo na apo, ze wprowadzili dla 1 miejsca sca, to teraz mozna bylo by zrobic
dla 1 miejsca s helmet
dla 2 miejsca s armor
dla 3 miejsca s legs
kto kupi wszystkie przedmioty bedzie mial seta, a watpie,ze ktos sprzeda te itemy ;d

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 842 Liczba postów:

14-08-2013, 15:25:15
Mam nadzieję, że spodoba wam się opcja punkty specjalne Tongue nie mówię, że inne opcje są gorsze Big Grin no ale Big Grin

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Varial
Emeryt
1 129 Liczba postów:

14-08-2013, 16:11:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2013, 16:22:42 przez Varial.)
Wszystko fajnie, ciekawa historia oraz poprawa tego co chcieliśmy na rook.

Druga rzecz jest taka, że dalej nie działa teleport z upa 1/2 przenoszący nas na resp LUPEK, kiedy to zostanie naprawione?

@Down
Edytuj posty!!!

[Obrazek: 71c85598eef4d889bccbf314ef817be8.gif]
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Sasha
Visca el Barça
1 234 Liczba postów:

14-08-2013, 16:20:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2013, 17:26:20 przez Sasha.)
(14-08-2013, 16:11:59)Varial napisał(a): Wszystko fajnie, ciekawa historia oraz poprawa tego co chcieliśmy na rook.

Druga rzecz jest taka, że dalej nie działa teleport z upa 1/2 przenoszący nas na resp LUPEK, kiedy to zostanie naprawione?

Pewnie dziś, spokojnie!

/Palldino
ale postow tak nie musisz nabijac kk?

Bambus, masz coś z głową xDDD

#topic

16:25 Rookes: Waazzuup Sasha Rookslayer! Plyne do na expowisko: nojer, lupek oraz fluo czy chcesz razem ze mna plynac za jedyne 700 gps?

NPC właśnie został poprawiony.

@edit
(14-08-2013, 17:09:02)Wysmienita napisał(a): wiec tak:
1) anni rook do poprawy, za banalne, zuzylem tam 5 ihow, powinno byc troche ciezsze
2) nie mozna wziasc nagrody
Smile

Ty masz 23k lvl, a anni od 10k..
Uwierz, że taki 10k nie będzie miał łatwo..

[Obrazek: nhEyXC9.png]

Mazurski OTS - Prezentacja
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Melvil
Banned
354 Liczba postów:

14-08-2013, 16:20:53
No no wielki +, teraz tylko znaleźć npc od questu i te nowe respy.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Zeus
Banned
88 Liczba postów:

14-08-2013, 16:59:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2013, 17:23:02 przez Zeus.)
Wszystko super, ale ? .... Kiedy będą dobudówki ?

#Topic

Moim zdaniem jest to bezsensu, że za 800 pkt można dostać Mbp. To już mbp całkiem spadnie i każdy noobek bd z nim latać oraz bd można łatwo go dostać do mbp czy DMG 3 ....

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Wysmienita
Zaawansowany
76 Liczba postów:

14-08-2013, 17:09:02
wiec tak:
1) anni rook do poprawy, za banalne, zuzylem tam 5 ihow, powinno byc troche ciezsze
2) nie mozna wziasc nagrody
Smile

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Chester
No life!
594 Liczba postów:

14-08-2013, 17:36:13
no wiec tak
- nie mam taska na rooku na nojery
- co napisac by alan zaoferowal nam nagrody
Ogolnie wszystko ladnie i na plus, ale robic starannie i do konca.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Baster
Stały bywalec
136 Liczba postów:

14-08-2013, 18:22:50
Przydała by się jakas podpowiedz albo komenda na którą npc reaguje bo spamiłem na bambo szukałem po mapie i lipa

A up nie mam pojęcia jak ocenić bo nic znaleźć nie można Big Grin

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 842 Liczba postów:

15-08-2013, 0:41:55
Chester taski zrobione są, a nagrody sie samemu nie wybiera tylko jest inny "cwancyk"

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline mastersio
Zaawansowany
63 Liczba postów:

15-08-2013, 11:58:18
Podoba mnie się update nawet bardzo Smile Pomyśl Vinox o mojej propozycji, czyli o achivementach. Pozdro

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Strony (2): 1 2 Dalej »